Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Wade

Džejson Kid sada ima novi problem koji hitno mora da rešava, zašto svi prosto stanu i očekuju da Luka Dončić uradi sve sam...

Oklahoma je uspela da izbriše zaostatak od -8 nešto više od dva minuta pre kraja susreta i da slavi protiv Dalasa posle produžetka sa 117:111.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksej Pokuševski je ponovo bio starter (nakon nekoliko mečeva u kojima je ulazio sa klupe), ali je postigao tek četiri poena (2/6 iz igre, 0/2 za tri) uz četiri skoka i tri asistencije. Proveo je 24 minuta na parketu, a dok je on igrao Dalas je imao prednost od 21 poena.

Ključni igrač Oklahome bio je još jednom Šej Gildžus-Aleksander koji je ubacio 38 poena (15/27) uz šest skokova i devet asistencija, a igrao je čak 41 minut.

Bez Dončića na terenu je Dalas uspeo da dođe do prednosti od 15 poena, a onda je ulaskom Dončića sve stalo. Očekivali su da još jednom sam donese pobedu, a umesto toga je Oklahoma napravila seriju od 16 poena.

Peti meč zaredom je Dončić ubacio 30+ poena (tačno 31), ali je šutirao sam 8/23 iz igre. Upisao je i drugi trpl-dabl zaredom sa 16 skokova i 10 asistencija, ali ga sigurno nije slavio.

Oklahomi je treći vezani trijumf nakon tri uzastopna poraza doneo Gildžus-Aleksander koji je postigao šest od devet poena u završnim trenucima produžetka.

„Kontrolisali smo meč. Kada pogledate početak sezone, imali smo prednosti u četvrtoj deonici, a onda smo im to poklanjali“, poručio je Kid, trener Dalasa.

Ovaj kolaps na kraju susreta bio je sličan onom koji se desio protiv Finiksa na otvaranju sezone.

„To je na moju dušu. Nisam vodio tim, nisam postizao poene. Nisam uradio ono što je trebalo da bismo pobedili“, iskren je Dončić.

Milvoki je u jednom od derbija Istočne konferencije srušio Atlantu sa 123:115, a Bogdan Bogdanović nije nastupio ni na ovom susretu. Džru Holidej i Janis Adetokumbo su upisali po 34 poena (uz 12 asistencija Amerikanca i 17 skokova Grka), te su predvodili tim do pete pobede u sezoni (bez poraza). U Atlanti je očekivano najraspoloženiji bio Trej Jang sa 42 poena, šest skokova i pet asistencija.

Najzanimljivije je bilo u duelu Jute i Memfisa (124:123). Memfis je igrao bez Dža Morenta, ali je neprekidno vršio strašan pritisak i ostajao u igri. Na kraju je Memfis izgubio loptu, ona je stigla do Markanena koji je promašio šut uz kontakt u poslednjim sekundama, nije to koštalo Jutu poraza, ali je bila velika škola za budućnost.

Finac i Keli Olinik su dali po 23 poena, Džordan Klarkson je stao na 21, dok je u Memfisu Bejn ubacio 32, a Bruks 30.


NBA liga, 30. oktobar

Šarlot – Golden Stejt 120:113 pp

Bruklin – Indijana 116:125

Čikago – Filadelfija 109:114

Dalas – Oklahoma 111:117 pp

Milvoki – Atlanta 123:115

Juta – Memfis 124:123

LA Klipers – Nju Orleans 20.00

Boston – Vašington 23.00

Klivlend – Njujork 23.00

Detroit  – Golden Stejt 23.00

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Dončić besan bacao flašice i psovao na klupi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar