Foto: AP Photo/Tony Gutierre

Istražuju se okolnosti pod kojima je Dalas ispao iz trke za plej-of.

Rukovodstvo NBA lige pokrenulo je istragu protiv Dalas Maveriksa kako bi se utvrdilo zašto je ovaj tim odmarao najbolje igrače u utakmici protiv Čikago Bulsa, u kojoj je poražen 115:112.

Pročitajte još

Dalas je ovim porazom izgubio svaku šansu da se nađe u plej-ofu. Trener Maveriksa Džejson Kid rekao je da je ekipa svesno odustala od borbe za nastavak takmičenja.

„Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo“, rekao je Kid.

Dalas je morao da bude van plej-ina, odnosno prvih 10 mesta na konferenciji, da bi bio u poziciji da pik ostane u njihovom vlasništvu, što je moglo da se desi samo porazom od Čikaga. Maveriksima je bilo u interesu da zadrže pik na NBA draftu. Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što će se znati nakon draft lutrije.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar