Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Conroy

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić fokusira se samo na predstojeći olimpijski turnir pred mečeve sa Australijom i Sjedinjenim Državama.

Srbija se u Abu Dabiju priprema za Olimpijske igre u Parizu, a posle pobede nad Francuskom u Lionu i mečeva sa Holandijom kod kuće, usledio je put na istok.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu“, rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije trenirala je u Abu Dabiju, gde će u utorak od 18 sati igrati protiv Australije, a dan kasnije i protiv košarkaša SAD.

„Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema“, podvukao je selektor.

Kada je reč o ciljevima postavljenim pred pojedince, oni bar na prvu loptu zvuče jednostavno.

„Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijske igre“, naveo je Pešić.

Srbija turnir na Olimpijskim igrama započinje 28. jula u Grupi C, u okviru koje će igrati sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom.

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića kad je čuo da je Novak u polufinalu, poklonio se Đokoviću i poručio: To ne može svako, samo on

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar