AP Photo/David Zalubowski

Protiv Embida i Filadelfije je bilo samo jedno slabije veče...

Nikola Jokić po ko zna koji put ove sezone vodio je Denver do pobede nad Nju Orleansom rezultatom 122:113.

Srpski centar imao je 16. tripl dabl u sezoni, a meč je završio sa 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Podatak koji najbolje pokazuje Jokićevu važnost za Denver i moć njegove igre jeste taj da Nagetsi nikada nisu izgubili ove sezone kada je Somborac upisao tripl-dabl.

Pored toga, Jokić je konačno stigao do tripl-dabla u proseku. Trenutno je na 25,1 poenu, 11,1 skoku i 10 asistencija po utakmici u proseku.

Ovo mu je bio sedmi tripl-dabl u poslednjih devet susreta, a ukupno osmi u mesecu januaru čime je postao tek četvrti igrač u istoriji koji je imao osam takvih učinaka u mesec dana nakon Oskara Robertsona, Vilta Čemberlena i Rasela Vestbruka.

Još jedan podatak je zaprepašćujuć – ovo je Jokićev 20. tripl-dabl sa više od 70 posto šuta iz igre – to niko nije uspeo u poslednjih 40 godina.

Statistika je za Amerikance sve, pa su izvukli i ovaj podatak – Jokić je odigrao dva meča u ovoj sezoni sa bar po 15 skokova i asistencija uz barem 20 poena – niko drugi to nije umeo u ovoj sezoni.

Jokić je još jednom pokazao da je na dobrom putu da postane MVP lige u nikad neizvesnijoj konkurenciji. To bi mu bila treća takva titula u poslednje tri godine.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar