Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa ABA lige ekipu Studentskog centra rezultatom 83:81 posle drame i velikog preokreta i poveli sa 1:0 u seriji.

Nova izuzetno loša predstava crveno-belih koji su na iskustvo uspeli da se vrate od -18, koliko je ekipa iz Crne Gore imala maksimalno.

Ne računajući prvo vođstvo na utakmici od 1:0, Zvezda je ponovo povela tek na 1.28 do kraja meča kada je trojku pogodio Adam Hanga.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je Studentski centar i šut za pobedu na više od tri sekunde do kraja meča, ali je Luka Bogavac promašio šut za tri poena.

U beogradskoj Areni bilo je 3.324 navijača, ali to ih nije sprečilo da se suprotstave upravi kojoj su skandirali: „Uprava napolje“. Sve se dešavalo u poslednjoj četvrtini kada su izabranici trenera Janisa Sferopulosa jurili prednost „studenata“.

Foto: Starsport

Ovaj meč igrao se nakon najveće katastrofe Crvene zvezde u Evroligi ove sezone, pošto su crveno-beli poraženi od Efesa sa 100:55.

„U pravu ste, to je alarm. Nije bilo lako vratiti se posle Efesa. Za nas, sigurno je, da imamo kvalitet i da moramo da igramo još bolje. To je očigledno. Rekao sam, nismo igrali dobro i moramo da igramo bolje“, rekao je Janis Sferopulos, pa dodao:

„Derbi je dobar tim, ne dozvljavaju unutrašnje poene, dozvoljavaju mnogo šuteva. Promašili smo mnogo, posebno u prvom poluvremenu, izgubili smo 11 lopti u prvom delu. Iz naše nervoze.“

Foto: Starsport

Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Miloš Teodosić sa 17 poena i osam asistencija, Luka Mitrović je uz 14 poena imao i šest skokova, dok su dvocifreni bili i Nemanja Nedović, odnosno Dejan Davidovac sa po 13 poena.

Kod Studentskog centra prednjačio je Tomislav Ivišić sa 14 poena, Luka Bogavac i Nikola Pavlićević su dodali po 11, a Igor Drobnjak deset poena.

Obećali su iz Zvezde reakciju nakon blamantnog poraza u Istanbulu, rekli su da su ljuti, da su besni i da žele da se isprave i oduže navijačima. Ipak, umesto iskupljenja, umalo je došlo do nove blamaže, koja bi mogla da ima mnogo veće razmere.

Foto: Starsport

Čini se da se u košarkaškom klubu dešavaju slične stvari kao i u fudbalskom, koji je prolazio kroz težak period pred sam kraj 2023. godine. Tada su navijači bivšem treneru, Baraku Baharu, i igračima udelili žuti karton, a čini se da je i ovo skandiranje navijača iz Arene sličan potez tome.

Vremena za greške je sve manje, jer ukoliko Zvezda prođe Studentski centar u polufinalu će igrati protiv boljeg iz dvomeča Mega – Cedevita.

Mega je upravo Zvezdu pobedila u Areni pred sam početak plej-ofa, dok su Cedevitu u prvom meču plej-ofa razbili sa 119:98.

Foto: Nikola Gligic/Starsport

Mega je sa 119 poena postignutih protiv kluba iz Ljubljane postavila rekord za najviše datih koševa u plej-ofu.

Prethodni rekord držala je ekipa FMP-a sa 113 poena postignutih u dvostrukom produžetku protiv Crvene zvezde 2004. godine.

Lošije od ovoga ne sme, bolje se podrazumeva, sada četa sa Malog Kalemegdana ima sedam dana da dobro razmisli kuda će ovaj voz da krene, do Kalemegdana u junu ili do ambisa.

Drugi meč četvrtfinala plej-ofa igraće se u Podgorici 22. aprila od 18.30.

BONUS VIDEO Navijači Makabija u Pioniru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar