Košarkaši Crvene zvezde upisali su istorijsku pobedu protiv Panatinaikosa sa 81:48 u 8. kolu Evrolige, a nakon susreta Luka Mitrović nije skrivao zadovoljstvo.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam znao za taj podatak. Da stavimo te neke tradicije na stranu, zaista naš dobar meč, posle dužeg vremena smo uspeli da pronađemo napadački ritam od samog starta i mnogo nam je olakšala dobra odbrana koju smo igrali gotovo čitavih 40 minuta. Poene Panatinaikosa smo dozvoljavali iz jednog jedinog razloga, iz naših grešaka kada su oni otvarali kontre jedan na nula i postizali poene. Moramo da budemo zadovoljni, ko god je igrao večeras dao je veliki doprinos, trebala nam je jedna ovakva utakmica da skinemo teret sa leđa koji smo nosili prethodnih nedalja“, iskren je Mitrović.

Osvrnuo se i na to šta je bilo ključno za pobedu protiv tima iz Atine.

„Četiri vezana poraza… Bilo je tu momenata dobre igre i u porazima, falio nam je protok lopte u napadu, bili smo statični i predvidivi, lako nas je bilo braniti. Danas to nije bio slučaj, pronalazili smo otvorene pozicije, šuteve, lopta je dobro kružila i s toga ide veliki broj trojki. Ne znam koliko smo trojki postigli, ali mi se činilo da smo postigli dvadeset koliko smo postizali na prethodnim mečevima.“

Ipak, crveno-beli već sada razmišljaju o duelu sa Zadrom u ABA ligi (nedelja, 18.45).

„Nema mnogo vremena za pripremu, ni za padanje u trans. Čeka nas teško gostovanje u Zadru, idemo kao favoriti i idemo da to i opravdamo. Iskren da budem, nisam stekao utisak da je bila lošija atmosfera protiv Albe, mi smo loše igrali, pa je to usko povezano. Treba i navijačima dati poboda za jače navijanje“, završio je Mitrović.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Evroliga, 8. kolo

Četvrtak

CSKA Moskva – Fenerbahče 82:91

Crvena zvezda – Panatinaikos 81:48

20.30 Armani – Barselona

21.00 Asvel – Uniks

Petak

18.30 Anadolu Efes – Zenit

19.00 Žaligirs – Alba

20.00 Olimpijakos – Monako

20.30 Baskonija – Makabi

20.45 Bajern – Real Madrid

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Koreografija, navijanje i ludnica u Pioniru pred Zvezda – PAO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar