FK Partizan, FK Gent
FK Partizan, FK Gent; Foto: Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Gentom 1:1 u 4. kolu Lige konferencija, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je to jedan od onih susreta koji će navijači „parnog valjka“ dugo prepričavati jer je malo nedostajalo da se prekine višedecenijsko prokletstvo protiv klubova iz Belgije. Ipak, još jednom Partizan nije uspeo da upiše trijumf.

Pogodak karijere postigao je Slobodan Urošević koji je u 65. minutu sjajno potegao sa više od dvadeset metara iskosa. Prošao je po levoj strani, zatim krenuo ka sredini i sjajno raspalio po lopti, Sinan Bolat je paradom samo dodatno ukrasio ovaj pogodak.

Ipak, radost crno-belih je kratko trajala jer je samo 15 minuta kasnije Gent izjednačio. Nakon brze akcije dvojice rezervista Tisudali postiže pogodak za 1:1.

Gent je trenutno prvi na tabeli sa 10 bodova, dok Partizan ima tri boda manje. U grupi B po dva boda imaju Flora i Anortozis.

Dugo će navijači Partizana žaliti i za prilikom koju je imao Bibars Natho. Vezista Partizana je sjajno šutirao, pogodio stativu iz slobodnog udarca, a nakon toga se lopta odbila u polje. Ipak, Miljković nije uspeo da je sprovede u mrežu.

Neposredno pre toga su poništena i dva pogotka Genta koji je imao čak osam pokušaja u prvom poluvremenu.

Najpre je zbog ofsajda poništen gol Kastro-Montesa, a zatim je zbog faula poništen gol Depotra.

Podsetimo, meč je sa klupe vodio Igor Duljaj jer je Aleksandar Stanojević bio suspendovan jer je dobio crveni karton posle meča u Beogradu nakon svađe sa arbitrima.

 

Gent – Partizan 1:1 (0:0) (Tisudali 80 – Urošević 65)

Stadion: Ka Gent stadion. Sudija: Kris Kavana (Engleska).

Gent: Sinan Bolat, Hanče-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Okumu, Nurio Fortuna, Kastro-Montes, Ovusu (od 72. De Sart), Kums, Bezus (od 72. Tisudali), Ođiđa-Ofoe (od 72. Čakvetadze), Depotr.

Partizan: Popović, Saničanin, Vujačić, Miletić, Urošević, Natho (od 77. Smiljanić), Miljković, Pantić, Jojić, Menig, Rikardo.

Grupa B

Flora – Anortozis 2:2 (0:2)

(Sapinen 55, Zenjov 58 – Kristofi 29, Popović 33)

Gent – Partizan 1:1 (0:0)

(Tisudali 80 – Urošević 65)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Drugo poluvreme: Gent – Partizan 1:1 (0:0) (Tisudali 80 – Urošević 65)

90+3′ Kraj meča!

Partizan i Gent su remizirali sa 1:1.

80′ Gol Genta

Belgijanci su vršili pritisak nakon primljenog gola, a onda je rezervista Tisudali uspeo da postigne pogodak nakon brze akcije za 1:1.

73′ Partizan sprema prvu izmenu

Nakon što je Gent zamenio tri fudbalera, Partizan je u ovim trenucima pripremao odgovor. Poslednje instrukcije dobija je Smiljanić dok je oblačio dres.

70′ Umalo drugi gol Partizana

Prvi put od početka susreta pogrešili su štoperi Genta, ali Rikardo nije uspeo da zahvati tu loptu nakon centaršuta. Da je u tome uspeo napadač „parnog valjka“ mogao je to vrlo lako da bude pogodak jer se nalazio na sedam metara od gola rivala.

65′ Golčina Uroševića!

Levi bek Partizana je prošao po levoj strani, zatim ušao ka sredini i desnom nogom plasirao neodbranjivu bombu iza leđa Sinana Bolata. Kakav gol Partizana nakon kog je usledila salva zvižduka sa tribina jer su navijači Genta bili nezadovoljni rezultatom.

64′ Akrobatski pokušaj Meniga

Prošao je Rikardo posle kontranapada i dodao loptu do Meniga. Ipak, Holanđanin se nije snašao najbolje,

61′ Sve oštrija igra

Sudija Kavana dozvolio je nešto grublju igru, a nakon jednog starta igrača Genta Danilo Pantić se našao na zemlji.

59′ Zvižduci belgijskih navijača

Vujačić je uspeo da dobije duel sa Depotrom, a napadač Genta je pao na zemlju u kaznenom prostoru. Ipak, sudija je samo odmahnuo rukom, dok su navijači počeli da zvižde. Ipak, ni pritisak sa tribina nije promenio odluku arbitra Krisa Kavane.

56′ Kakva prilika za Partizan

Rikardo je uspeo da probije odbranu Genta, ali je Jojić iz dva pokušaja loptu prebacio preko gola.

54′ Partizan bez pretnje posle slobodnog udarca

Izveo je Natho slobodan udarac nakon što je prekršaj iznudio Rikardo, ali je Gent uspeo da izbaci loptu iz kaznenog prostora.

50′ Rikardo je igrao rukom

Napadač Partizana je igrao rukom, te je zaustavljena akcija. Rikardo je to priznao, pa se izvinio saigračima.

49′ Partizan traži priliku iz kontranapada

Malo je nedostajalo da Menig stigne jednu dugu loptu, ali je za korak bio brži jedan igrač Genta.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Gent od samog početka čuva loptu u svojim nogama i pokušava da pronađe prostor u kompaktnoj odbrani crno-belih.

Prvo poluvreme: Gent – Partizan 0:0

45′ Kraj prvog poluvremena

Završilo se izuzetno sadržajno prvo poluvreme. Natho je pogodio stativu, dva pogotka Genta su poništena (jedan zbog ofsajda, jedan zbog faula). Uz to je bilo obilje šansi na obe strane i pravo je čudo kako se mreže nisu tresle.

41′ Vujačić se žali na povredu ruke

Defanzivac crno-belih se nakon jednog pada uhvatio za desnu ruku, ali je ubrzo nastavio susret bez da razmišlja o bolu. Delovalo je da neće biti potrebe za izmenom koja bi napravila dodatan problem Partizanu. Sprečio je sjajnom intervencijom opasan kontranpad Belgijanaca.

39′ Nova prilka za Gent

Belgijanci su zapretili nakon kornera, Depotr se našao u sjajnoj situaciji, ali je šutirao preko gola.

33′ Kakva odbrana Popovića

Ođiđi-Ofoe je natrčao na loptu, a onda iz pune brzine šutirao. Uspeo je Popović paradom da otkloni još jednom opasnost.

31′ Nova prilika za Gent

Pokušao je Bezus da postigne pogodak glavom, ali je bio zamalo neprecizan. Lopta je preletela preko prečke Popovića.

28′ Stativa Partizana

Kako je samo izveo slobodan udarac Natho, pogodio je stativu, a Sinan Bolat nije bio ni blizu lopte. Lopta se kasnije odbila do Miljkovića, ali ne dovoljno dobro da je mogao da uputi pravi udarac. Malo je falilo da Partizan dođe do prednosti protiv Genta.

21′ Malo je falilo da Partizan povede

Rikardo je driblao u kaznenom prostoru, a onda je lopta stigla do Danila Pantića. On je šutirao iskosa sa desetak metara, ali je Sinan Bolat uspeo da ukroti njegov udarac.

FK Partizan, FK Gent
FK Partizan, FK Gent; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

18′ Drugi poništen gol Genta

Šta se ovo dešava?! Depoitr je postigao pogodak, ali je prethodno napravio faul nad Miletićem, pa je Gentu poništen i drugi pogodak.

16′ Poništen gol Genta

Sudija ni u jednom trenutku nije imao dilemu da je u pitanju bio ofsajd. Kastro-Montes se našao u nedozvoljenoj poziciji, te je gol odmah poništen.

10′ Gent čuva loptu

Belgijanci čuvaju loptu i pokušavaju da pronađu pukotinu u odbrani Partizana, ali do ovog trenutka nisu uspeli da savladaju Popovića.

8′ Stanojević na stadionu

Kamera je u jednom trenutku prikazala Aleksandra Stanojevića koji se nalazi iza jednih staklenih vrata i pomno prati susret „parnog valjka“.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: RTS

4′ Prva prilika za Gent

Belgijani su napravili brzo akciju, a onda je Kums silovito šutirao sa distance. Popović je sjajnom paradom sprečio domaćina da dođe do prednosti.

1′ Počeo je meč

Susret se igra na terenu sa veštačkom travom, što može biti prednost Belgijanaca. Susret će sa klupe voditi Igor Duljaj jer je Aleksandar Stanojević dobio crveni karton po završetku susreta u Beogradu.

BONUS VIDEO Slavlje navijača i igrača Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar