Foto: Dragana Stjepanovic/ABA Liga

Odlučujuće utakmice u Evorligi tek slede, Zvezda juri top 8

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Barselone sa 82:70 u 30. kolu Evrolige, ali taj poraz neće mnogo uticati na snove crveno-belih o plasmanu u top 8 fazu.

PROČITAJTE JOŠ:

Činilo se da će Zvezda biti ubedljivo poražena u Kataloniji, ali je Dejan Radonjić uspeo da motiviše tim, koji je na kraju stao nadomak senzacije.

„Probuđeni“ Ivanović imao je sjanu rolu u poslednjoj četvrtini, kada je sam postigao čak 13 poena, ali ni to na kraju nije bilo dovoljno za još jedno čudo Zvezde u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Zvezda je nakon „vrućeg“ gostovanja Barselona prekinula seriju od četiri trijumfa u Evroligi i sada je na skoru od 11 pobeda i 13 poraza, koliko ima i Monako (prim. aut. tabela nakon brisanja rezultata ruskih timova iz ove sezone).

Crveno-beli su osmi, Monako je sedmi zbog boljeg međusobnog skora, Bajern je šesti sa 12-10, dok je Efes pobegao na peto mesto sa 13 uspeha i deset poraza.

U igri za plej-of nalaze se još i Makabi (11-11), Fenerbahče (9-13), Alba Berlin (9-13), ali i Baskonija, koja ima seriju od tri pobede i skor 10-15.

Zvezda do kraja regularnog dela ima još četiri meča, od kojih su čak tri protiv direktnih konkurenata za prolaz, dok je jedan rezervisan za gostovanje otpisanom Žalgirisu.

Otežavajuća okolnost za crveno-bele može biti to što će na tri od poslednja četiri duela biti gosti.

Foto: Srdjan Stevanovic

Najpre, Radonjićeva četa ide na megdan Albi u Berlinu (25. mart u 20 sati). Nemački tim je slavio u poslednjih šest susreta sa Zvezdom, pa to Zvezdi može biti dodatni motiv.

Ukoliko taj meč Zvezda dobija praktično će izbaciti Albu iz trke za top 8, dok će u slučaju poraza sebi znatno zagorčati život.

Nakon Albe, sledi još jedno gostovanje u Nemačkoj, ali u Minhenu ekipi Bajerna (1. april u 20.30). Zvezda je u prvom delu sezone pobedila minhenski tim sa 81:78, pa se nada da može da ponovi dobru igru. Možda i ključni duel u tom meču biće između Nikole Kalinića i Vladimira Lučića, koji važe za ponajbolje igrače svojih timova, a imaju i najveću minutažu.

Nikola Kalinić i Vladimir Lučić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

U slučaju pobede protiv Bajerna, crveno-beli bi praktično jednom nogom već bili među osam najboljih.

Imperativ pobede, izabranici Dejana Radonjića imaju protiv Žalgirisa (3. april u 19 sati), koji važi za uvke neugodnu ekipu, pogotovo na svom terenu u Kaunasu.

Znala je Zvezda prethodnih godina da se oklizne protiv Žalgirisa, ali ovoga puta, bar po formi i stabilnosti u igri to ne bi trebalo da bude slučaj, pogotov što ovaj deo sezone ne trpi kikseve u Zvezdinom slučaju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na zatvaranju regularnog dela, beogradski tim će na svom terenu dočekati Efes (7. april u 19 sati), koji je u prvom ovosezonskom duelu odneo pobedu u poslednjim sekundama pogocima Vasilija Micića sa linije penala.

Ukoliko bi Efes kiksnuo u narednim kolima, meč sa Zvezdom mogao bi da ima posebnu važnost. Ipak, teško je prognozirati šta će se sve izdogađati do ovog meča.

Ono što je takođe važno je da crveno-beli imaju pozitivan međusobni skor sa Makabijem i Fenerbahčeom, negativan sa Baskonijom i Monakom, a sa preostala tri konkurenta ostao im je po jedan duel.

KO IGRA S KIM DO KRAJA:

EFES – Real, Armani, Bajern, Zvezda
BAJERN – Panatinaikos, Efes, Zvezda, Real
MONAKO – Olimpijakos, Baskonija, Armani, Alba
MAKABI – Armani, Real, Panatinaikos, Asvel, Barselona, Fenerbahče
FENERBAHČE – Baskonija, Barselona, Alba, Panatinaikos, Makabi
ALBA – Barselona, Zvezda, Fenerbahče, Efes, Panatinaikos, Monako
BASKONIJA – Fenerbahče, Monako, Žalgiris

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Barselona – Crvena zvezda trojka Dobrića, 6 sekundi pre kraja druge četvrtine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar