Foto: Nemanja Jovanvić/Nova.rs

Sve je spremno za veliki spektakl u finalu prvenstva Srbije.

Nakon što su u tri meča bili bolji od ekipe Mege, košarkaši Crvene zvezde će u finalu KLS-a pokušati da u okršaju sa FMP-om dođu i do trećeg pehara ove sezone nakon osvajanja Kupa i ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Njihov rival odmarao je u polufinalu KLS-a jer se Partizan povukao iz takmičenja pa će svežiji dočekati finalnu seriju.

Prva utakmica se igra petak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, a ulaz na ovu utakmicu biće slobodan.

Crveno belima će u izuzetno napornoj i dugoj sezoni ovo biti 73. utakmica u svim takmičenjima, ali naredne utakmice donose priliku da se tim bori za još jedan trofej i triplu krunu.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je kratak i jasan pred početak finala.

„Ulazimo u samu završnicu sezone i svu energiju koju imamo i koja nam je ostala moramo da usmerimo ka tome da odigramo čvrsto, skoncentrisano, odgovorno kako bi došli do uvodne pobede u ovom finalu“.

Kapiten Branko Lazić u sličnom tonu najavljuje finale.

„Iza nas je ogroman broj utakmica, mnogo toga smo prošli, ali sada u samom finišu čeka nas još jedno finale i prilika da dođemo do još jednog trofeja. Sama činjenica da igramo utakmice za trofej od nas traži da pronađemo sve rezerve i damo sve što imamo kako bi na najbolji način okončali ovu sezonu. Za početak, potrebno je da odbranimo domaći teren, za to je potrebno da odigramo čvrsto i odgovorno“.

Druga utakmica finalne serije igra se u nedelju u FMP Areni sa početkom u 20 časova, ukoliko bude bilo potrebe majstorica je na programu u utorak takođe u hali „Aleksandar Nikolić“.

BONUS VIDEO Zvezda šampion ABA lige: Sramota veća od finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare