Crvena zvezda - FMP Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport

Mnogo ubedljivije nego što se očekivalo, okršaj za titulu crveno-beli igraju od 20 časova u Železniku.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP 110:71 i poveli u finalnoj seriji košarkaške Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Dejana Radonjića je na korak do titule prvaka, pošto je otpor FMP-a slomio za samo deset minuta druge četvrtine.

Do nje su se „panteri“ nadali da mogu na gostovanju da se odupru napadima Nikole Kalinića i ostatka ekipe, ali su slabije računali s odbranom Zvezde.

U ovom segmentu je napravljen ključni jaz, pa su gosti ređali izgubljene lopte, Ostin Holins i Stefan Marković su vrebali svaku šansu da ih „odžepare“, a kada je napad FMP-a stao, otvoren je put da Zvezdina serija poraste.

Najefikasniji je kod pobednika bio Ognjen Kuzmić sa 17 poena i sedam skokova, Ognjen Dobrić je imao 14 poena, Nikola Ivanović 13, a Luka Mitrović i Branko Lazić po 11. Na drugoj strani je Danilo Tasić imao 19 poena i sedam skokova, Nenad Nerandžić je postigao 16 poena, a Marko Radonjić 14.

Već do poluvremena je prednost Zvezde iznosila 24 poena i meč je praktično tada već bio rešen, iako nije sve izgledalo tako od starta.

Zvezda jeste počela meč serijom od šest poena, uz dobre poteze i koševe Ognjena Kuzmića.

FMP je to nekako „ispeglao“, poenima Danila Tasića i Marka Radonjića, ali su crveno-beli prvi put uspeli da se odlepe serijom na 18:10.

Crvena zvezda – FMP Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport

Gosti su za preostala tri minuta prve deonice igrali solidnu zonu, usporili su malo napad Zvezde i pogocima Ebuke Izundua, Alekse Stepanovića i spomenutog Tasića, održali priključak na 24:18.

Mini-serijom su Nenad Nerandžić i Nikola Manojlović nagovestili žestoku borbu u drugoj četvrtini, jer je FMP prišao na 24:22.

Od tog trenutka, sve je krenulo po zlu i preokretu „panteri“ neće biti bliži nego u tom trenutku.

Luka Mitrović je poentirao pod košem FMP-a uz malo sreće i upornosti, Stefan Marković je ubacio polaganje, a Nikola Kalinić efektnu dvojku u stilu Trejsija MekGrejdija.

To je pokrenulo seriju Zvezde, koja je već dotle imala seriju od 26 poena iz reketa.

Crvena zvezda – FMP Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport

Ostin Holins je tom saldu dodao i poene sa linije za slobodna bacanja, 32:22 i prvu dvocifrenu prednost Zvezde, koja je za preostalih pet minuta poluvremena potpuno „oduvala“ protivnika.

Radonjić je to lepim potezom i košem preko ruke iz reketa probao da ublaži na startu treće četvrtine.

Nerandžić je trojkom spustio ispod 20 razlike, što je učinio i Milutin Vujičić, pa je Zvezda sredinom trećeg perioda imala 59:41.

Do kraja treće četvrtine su Marković i Lazić ubacili po trojku i po koš, a sve što je Kuzmić radio, pretvaralo se u „zlato“, te je posle njegovog koša uz faul, Zvezda otišla na 70:44, a do isteka 30. minuta prednost je bila čak 27 poena.

Međutim, u tom periodu se povredio i Ostin Holins, koji je nezgodno doskočio posle duela i prodora, pa su mu saigrači pomogli da izađe s terena.

Na klupi je stavio led na povređeno mesto i ostaje neizvesno hoće li moći u nedelju na teren da igra u drugom meču.

Crvena zvezda – FMP Foto:Pedja Milosavljevic/Starsport

Lazić je drugom trojkom povećao to na 82:52, da bi se pakao FMP-a nastavio nesportskom ličnom greškom Nikole Šaranovića na imenjaku Ivanoviću u ranoj fazi četvrte četvrtine.

Tasić je ubrzo laktom u predelu glave udario Maika Cirbesa, dobio i on nesportsku, a Nemac se upisao u strelce.

Dobrić je trojkama uvećao prednost, Cirbes ju je u završnici podigao na 103:63 i čak 40 poena, posle čega je mirno privela utakmicu kraju.

Crvena zvezda – FMP 110:71 (24:18, 29:11, 26:23, 31:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd; Gledalaca: Oko 3.500;

Crvena zvezda: Lazarević 8, Davidovac 2, Mitrović 11, Lazić 11, Kalinić 4, Dobrić 14, Holins 6, Ivanović 13, Marković 9, Vajt 9, Kuzmić 17, Cirbes 6. Trener: Dejan Radonjić.

FMP: Pavićević 1, Vujičić 3, Šaranović 4, Tasić 19, Radonjić 14, Izundu 3, Simović 0, Nerandžić 16, Stepanović 9, Manojlović 2. Trener: Nenad Stefanović.

Crvena zvezda - FMP 110:71

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare