Foto: Starsport

Veliko finale za istoriju.

Košarkaši Crvene zvezde i FMP-a u petak od 19.00 počinju finalnu seriju u borbi za šampiona Srbije, a prvi meč se igra u hali „Aleksandar Nikolić“.

Šampion če postati tim koji prvi dođe do dve pobede, a Crvena zvezda bi eventualnom titulom postala apsolutni rekorder u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su do sada 21. put bili prvaci Srbije, isto koliko i večiti rival Partizan, pa bi izabranici Dejana Radonjića novim peharom ostali usamljeni na vrhu kao tim sa najviše šampionskih titula.

Crvena zvezda bi krunisala i sjajnu sezonu trećim trofejom pošto je već osvojila Kup Radivoja Koraća i ABA ligu pobedama protiv Partizana u finalima.

Zvezda je u polufinalu plej-ofa KLS-a bila bolja od Mege sa 2:1 u pobedama i sa prednošću domaćeg terena dočeuje gradskog rivala iz Železnika.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je kratak i jasan pred početak finala.

„Ulazimo u samu završnicu sezone i svu energiju koju imamo i koja nam je ostala moramo da usmerimo ka tome da odigramo čvrsto, skoncentrisano, odgovorno kako bi došli do uvodne pobede u ovom finalu“.

Dejan Radonjić i Branko Lazić
Foto: STARSPORT

Kapiten Branko Lazić u sličnom tonu najavljuje finale.

„Iza nas je ogroman broj utakmica, mnogo toga smo prošli, ali sada u samom finišu čeka nas još jedno finale i prilika da dođemo do još jednog trofeja. Sama činjenica da igramo utakmice za trofej od nas traži da pronađemo sve rezerve i damo sve što imamo kako bi na najbolji način okončali ovu sezonu. Za početak, potrebno je da odbranimo domaći teren, za to je potrebno da odigramo čvrsto i odgovorno“.

Sa druge strane, FMP je do finala došao bez borbe. Partizan je odlučio da odustane od takmičenja u domaćem prvenstvu pod izgovorom borbe protiv huligana na tribinama, pa je FMP dobio šansu da se bori za titulu prvaka Srbije.

Nenad Stefanović
Nenad Stefanović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši iz Železnika će u prvi meč ući posle 44 dana pauze, jer nisu imali zvaničnu utakmicu od završetka plej-ofa ABA lige.

“Mi smo trenirali sve vreme u ovoj pauzi i odigrali tri prijateljske utakmice protiv Spartaka, Dinamika i Mege kojima dugujemo veliku zahvalnost što su nam izašli u susret svesni naše situacije. Treniralo se jako dobro. Neki drugi imaju mnogo utakmica, a mi mnogo treninga, a naš kondicioni trener je izračunao da smo odradili 360 treninga u sezoni sto je zaista puno“, počeo je Nenad Stefanović.

Stefanović se detaljnije osvrnuo na prvi meč finalne serije protiv Crvene zvezde.

„Tokom sezone smo pokazali veliki kvalitet da smo sa svima igrali konkurentno bez obzira na sastav koji smo imali u tom trenutku. Nikome nismo pretili, ni timovima koji su u našem rangu, a kamoli timovima koji su favoriti. Naša želja je da vidimo posle 44 dana pauze kako izgledamo na terenu i naravno da nam je želja da pobedimo. Ukoliko budemo imali i promil šanse siguran sam da ćemo to uraditi, ali znamo jako dobro ko je favorit i protiv kakvog tima igramo“, rekao je Stefanović.

BONUS VIDEO Zvezda šampion ABA lige: Sramota veća od finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar