Nemanja Bjelica ušao u grupu osvajač prstenova.

Nemanja Bjelica gledao je sa klupe kako Golden Stejt Voriorsi ruše Boston i rezultatom 103:90 osvajaju svoju četvrtu titulu u poslednjih osam godina.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to ga nije sprečilo da na kraju bude u društvu osvajača prstena NBA lige koji nemaju ni neke od najvećih zvezda. Bjelica je postao četvrti Srbin u NBA ligi sa šampionskim prstenom.

Darko Miličić je probio led iako gotovo da nije imao nikakvu ulogu tokom sezone 2003/2004 u Detroitu, dok je posle njega to pošlo za rukom Peđi Stojakoviću 2011. godine. Poslednji šampion iz Srbije bio je Ognjen Kuzmić koji je 2015. stigao do prstena upravo sa Voriorsima.

Stojakoviću je nekoliko puta bežao pehar iz ruke tokom ere u Sakramentu, ali je zato u Dalasu kao igrač sa klupe dao veliki doprinos u sezoni kada je Novicki nosio Maverikse do titule.

Zanimljivo je da je Bjelica drugi Srbin koji je osvojio NBA prsten sa Golden Stejt Voriorsima pošto je to uradio i Ognjen Kuzmić u sezoni 2014/2015. iako nije imao nikakvu ulogu u toj ekipi.

Uz Bjelicu su do četvrte titule stigli Stef Kari, Klej Tompson, Drejmond Grin, Andre Igudala i Stiv Ker kao trener koji su postali neizostavni deo šampionskog DNK-a Golden Stejta.

Pored Bjelice, titulom se okitio i Dejan Milojević koji je deo stručnog štaba Golden Stejta ove sezone. Milojević bi došao u društvo Igora Kokoškova koji je bio asistent u pomenutoj Detroitovoj tituli sa Miličićem.

BONUS VIDEO Sedma utakmica velikog NBA finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar