Dinastija se vratila na presto.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su u šestoj utakmici ekipu Bostona na gostovanju rezultatom 103:90 i postali šampioni NBA lige nakon 4:2 u pobedama u finalnoj seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je četvrta titula za Voriorse u poslednjih osam godina i prva posle četiri godine.

Titulom su se okitila i dvojica Srba – Nemanja Bjelica kao igrač i Dejan Milojević kao trener u stručnom štabu Stiva Kera.

Utakmicu je obeležio Stef Kari koji je ubacio 34 poena, a završioje seriju sa preko 30 poena u proseku i pored titule se okitio se po prvi put priznanjem MVP-ija finalne serije.

Vigins sa 18 i Pul sa 15 poena bili su najbolja pratnja dok je Tompson imao skromno šutersko veče sa 12 poena. Bjelica nije dobio priliku u poslednjem susretu.

Na drugoj strani je Džejlen Braun je ubacio 34, Al Horford je dodao 19 uz 14 skokova ali je zakazala prva zvezda pošto je loše odigrao Džejson Tejtum. Dao je 13 poena uz 6/18 iz igre i pet izgubljenih lopti.

Nije izgledalo na početku meča da će Golden Stejt slaviti titulu u Bostonu nakon što su domaći poveli sa 10:0, ali to nije previše uzrujalo goste. Kako se četvrtina bližila kaju, proradio je šut Voriorsa i razlika je počela da se topi.

Golden Stejt je krenuo u nezadrživu seriju koja je sa finiša prve, prešla na počtak druge četvrtine i zaustavila se na neverovatnih 21:0 što je gostima donelo 15 poena prednosti od čega se Boston više nije oporavio.

Kratko su se samo Seltiksi probudili, postigli sedam poena u nizu, ali je rival dodao gas i na poluvreme otišao sa 54:39.

Onda je usledio šou Karija koji je i definitivno rešio meč. Sjajni šuter je pogodio pet trojki iz šest pokušaja u trećoj četvrtini.

Pokušavao je Horford da ga prati, smanjivao razliku sjajnim potezima, a u jednom trenutku doveo svoj tim i na minus od osam poena, ali jednostavno to nije bilo dovoljno.

Glavne zvezde Bostona su previše grešile, a Kari je počeo da rešeta i iz ulaza i svi pokušaji domaćih ostali su jalovi. Poslednji tračak nade ubio je Vigins trojkom na dva minuta pre kraja za 15 poena prednosti i konačan trijumf.

BONUS VIDEO Nikola Vučević o Zvezdi, Radonjiću, ABA ligi, navijanju u Srbiji i NBA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar