Dejan Radonjić i Maik Cirbes (u pozadini desno), Foto: Starsport

Dramatična završnica, igra na jednu loptu i kobni Vasa Micić sprečili su Crvenu zvezdu da pobedi prvaka Evrope na njegovom terenu i ostvare jednu od ključnih pobeda u borbi za top 8 i situaciju učinilo prilično komplikovanom.

PROČITAJTE JOŠ

Malo ko je verovao da Crvena zvezda može do pobede u Istanbulu, a ipak bila je tako blizu, pa ostaje žal za pobedom koja je mogla da bude prekretnica evroligaške sezone.

Pogotovo ako se uzme trenutna slika i raspored u borbi za plasman u plej-of.

Efes je u ovom trenutku ekipa koja zauzima poslednje mesto u Top 8 slici, a u direktnom duelu je pobegao crveno-belima na dve pobede razlike.

Ako se doda na to da su Uniks i CSKA na šestom i sedmom mestu na tri pobede razlike, onda poraz protiv Efesa i ono što Zvezdu čeka u naredna tri kola dobijaju na dodatnoj težini.

Ekipu Dejana Radonjića čeka nova serija utakmica u Beogradu, pošto će  ponovo tri put zaredom igrati pred krcatim tribinama „Pionira“

Prvi u nizu je meč protiv Zenita koji za Zvezdu predstavlja jedan od ključnih do kraja ligaškog dela.

Ruski tim je impresivan ove godine i ima fantastičan skor od 11 pobeda i šest poraza i za sada igra iznad očekivanja. Jedan od tih poraza bio je i debakl protiv Crvene zvezde nedavno u Sankt Peterburgu.

Zvezda sve utakmice kod kuće igra u Pioniru
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski šampion je bio ubedljiv i pobedio sa 11 poena razlike u meču u kojem je od početka do kraja bio dominantan. Osim što bi pobedom ostala u poteri za Efesom, Zvezda bi smanjila zaostatak i za Zenitom.

I dok je za šampiona Evrope očekivano da podiže nivo forme, pitanje je da li će Zenit u ovakvom ritmu moći do kraja sezone, pa bi poraz u Beogradu mogao da bude početak rezultatskog pada. Pogotovo što ruskog predstavnika posle toga čekaju još dva gostovanja u tri meče i to ekipama iz samog vrha.

Posle „operacije Zenit“, sledi i okršaj sa Fenerbahčeom. Ekipa koju predvodi Aleksandar Đorđević ima velikih problema sa povredama i na duži period je ostala bez dva najbolja igrača, Jana Veselog i Nanda de Koloa.

Fener ima identičan skor kao Crvena zvezda u ovom trenutku, a čeka ih meč sa Realom na svom terenu pre dolaska u Beograd.

To bi mogao da bude okršaj direktnih rivala u borbi za plej-of, a Zvezdi se otvara prilika da pobedom stekne prednost. Ako pobeda bude veća od četiri poena razlike, ekipa Dejana Radonjića bi imala i bolji međusobni skor, pa bi samim tim eventualni trijumf imao dvostruku težinu

Za kraj ove serije od tri meča, u Beograd će doći Real iz Madrida.

Madriđani u poslednje vreme imaju velikih problema zbog koronavirusa zbog čega su morali da u pogon ubace juniore, ali će svi verovatno biti spremni za duel sa Zvezdom, pa je šteta što susret ne dolazi ranije.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ono što na ruku ide lideru ABA lige, jeste prilično dobar zdravstveni bilten u odnosu na sve rivale i to što je ekipa u odličnoj formi.

Vajt se polako uvodi u ritam, Ivanović igra sve bolje i bolje i uz igrače koji su standardni od početka sezone, Zvezda je dodatno dobila na dubini i širini.

Tri utakmice na domaćem terenu predstavljaju možda i prelomni trenutka borbe za plej-of Evrolige.

Tada će biti odigrano više od pola mečeva i polako će se kristalizovati situacija na tabeli.

Radonjić je jednom odveo Zvezdu u plej-of, da li će i po drugi put ispisati stranice klupske istorije.

BONUS VIDEO Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket, Zvezda – Barselona 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar