Foto KK Crvena zvezda

Očekuje nas spektakl u polufinalu ABA lige, Zvezda nije u najboljem stanju

Košarkaši Crvene zvede igraju protiv Cedevite u četvrtak od 19 sati prvi meč serije u polufinalu ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim povodom na konferenciji oglasili su se trener crveno-belih Dejan Radonjić i kapiten Branko Lazić.

„Odigrali smo poslednji meč 23. aprila protiv Igokee, posle toga smo ušli u period koji smo iskoristili da uradimo sve ono što je moglo da se napravi u okolnostima koje su tu. Nismo bili u prilici da imamo ovakav raspored ni nekih ranijih godina. Posle dela sezone gde smo mesečno znali da odigramo i 12 utakmica, došli smo do perioda kada smo bili nekoliko dana na poštedi, zatim ušli u trenažni proces, koristili smo vreme da bi uspeli da napravimo što je moguće više. Nismo bili u prilici da nađemo sparing partnere što nam je remetilo planove. Došli smo na dva dana do meča sa Cedevita Olimpijom. Jedan ogroman respekt imamo prema ekipi koja je napravila promene posle tih početnih meseci i uradila korekcije koje su im donele ogroman napredak u igri, i podigla kvalitet do nivoa da su igrali sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa“, rekao je Radonjić i dodao:

„Posle tih korekcija je to izgledalo značajno bolje, pokazali su da mogu svakoga da dobiju. U dva duela protiv nas, pa i tom prvom gde su bili ti igrači sa početka su imali prednost koju smo mi stizali. Drugi duel je bio na jedan posed, napravili smo analize, imaju kvalitet koji zaslužuje ogroman respekt. Individualni kvalitet je veliki, iskustvo takođe. Mi u situaciji kada kroz ovu pauzu smo tražili način da dođemo do nekog saznanja i podignemo kvalitet pre svega kroz treninge, uz želju da se igrači oporave što je dodatno opterećivalo trenažni proces. Sad do momenta gde treba da vidimo u kom smo stanju“.

Foto: KK Crvena zvezda

Istakao je da je prvi meč u Beogradu možda i ključan za razvoj situacije u polufinalnoj seriji.

„Prvi polufinalni meč u seriji na dve dobijene je od velikog značaja. Sa našim statusom kakav jeste, a to tek treba da vidimo u četvrtak. Navodi nas to na oprez i pokušaćemo dodatno da uradimo sve kako bi unapredili određene stvari za koje bi mogli da očekujemo da budu bolji. Treba da budemo spremni da prvenstveno razumemo, a onda da nosimo činjenicu da nije realno da budemo na nivou igara sa početka sezone. Uticaj svega što je bilo i svega sada, na to će odgovor dati sama utakmica. Treba očekivati i neke stvari koje za ovaj meč možda nisu i za polufinale i važnost meča tipične. Vraćam se opet na tu pauzu i ekipu van takmičarskog ritma. Biće promašaja, pogrešnih dodavanja, izgubljenih lopti, ali takođe moramo u određenim drugim segmentima da nadoknadimo sve to što objektivno imamo u ovom trenutku i što može da bude slabost“.

PROČITAJTE JOŠ:

Spomenuo je i podršku navijača.

“U ambijentu koji nam je potreban, jasno je da nam je podrška potrebna. Smatram da poziv da se dođe u dvoranu nije dovoljan, već da treba da urade mnogo toga više da nam pomognu da prevaziđemo trenutnu situaciju. Videćemo u kom sastavu ćemo nastupiti”.

Radonjić je istakao da je nekoliko igrača tek izašlo iz povreda, te nije siguran koliko će moći da doprinesu.

„Ono što je trenutno realno reći nismo u najboljem mogućem stanju pričamo o pauzi koja je bila. Imamo nekoliko igrača koji su tek izašli iz povreda, videćemo kako će se razvijati situacija. Lazić i Dobrić nisu trenirali skoro sve dane do sada. Cirbes je u nekom drugačijem statusu, moramo i sa te strane da pokažemo razumevanje i da pokažemo oprez, da vidimo kako će istuacija da se razvija, pa da na dan meča donesemo konačnu odluku. To je veoma osetljivo i nezgodno je za sve nas“.

Raspored utakmice tokom sezone nije bio baš sjajan.

Foto: KK Crvena zvezda

“Imali smo neobičan raspored, nije baš dobro pričati o tim stvarima. Treba videti kako ćemo da izgledamo. Nećemo biti u najboljem mogućem stanju, ali očekujem da neki drugi segmenti budu nešto što će nam dati mogućnost da nadoknadimo objektivne slabosti koje su za očekivati. Tu treba tražiti neku našu snagu. Teško je o tome sada pričati. Možda je realnije više pričati o tome posle prvog meča ili cele serije. Želja i motivacija su tokom ove pauze bile dobri, bavili smo se drugim problemima kojih nije bilo malo.” završio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Svoja očekivanja izneo je i Branko Lazić, koji je nedavno izabran za najboljeg defanzivca u regionalnom takmičenju i to drugu godinu zaredom.

Foto: KK Crvena zvezda

“Konačno se približio i taj plej-of. S obzirom da smo bili u toj situaciji da imamo dužu pauzu između ligaškog dela i plej ofa. Pauzu smo iskoristili da se ekipa regeneriše i pripremi za ono što sledi. Dobro se poznajemo, sve je spremno za jedan fantastičan meč. Sa druge strane je na nama da uđemo što bolje. Imamo tu situaciju da smo bili bez utakmica neki duži period. Uz punu halu i naše navijače verujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata.” rekao je kapiten crveno belih koji je završnicu regularnog dela sezone propustio zbog povrede“, istakao je Lazić.

Interesovanje navijača crveno-belih za prvi meč polufinala je veliko, a karte se prodaju od petka na svim prodajnim mestima Tickets.rs i online, a dnevne ulaznice prodavaće se i na dan meč na blagajni hale „Aleksandar Nikolić“.

BONUS VIDEO Košarkaši Zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar