Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Crvena zvezda je bez većih problema savladala Borac iz Čačka u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 101:70.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasni u timu Zvezde su bili Duop Rit sa 17 poena i šest skokova, Aleksa Radanov sa 13 poena, dok su Davidovac i Dobrić ispratili sa po 12 poena. Kod Borca su se istakli Koćović sa 14, Todorović sa 11 i Nerandžić sa 10 poena.

Crveno-beli su malo sporije krenuli i u prvih nekoliko minuta omogućili ekipi iz Čačka da održi egal, ali je onda kapiten Branko Lazić pogodio tri trojke i ekipa Dejana Radonjića je brzo uspela da se odlepi na devet poena razlike.

Do kraja prve četvrtine, domaći tim je ubacio čak 27 poena i otišao na prvi odmor sa osam poena prednosti.

Uspeli su gosti iz Čačka da se do sredine druge četvrtine drže na jednocifrenom zaostatku, ali je u gfinišu prvog poluvremena ekipa Dejana Radonjića uspela da se odlepi na plus 12.

Sličan scenario smo gledali i u trećoj četvrtini. Zvezda je uspelia da poveća razliku, a ekipa Marka Marinoviča da na kratko serijom pripreti, ali je to bilo manje više sve.

Domaći bi pogađali trojku kada god je to bilo potrebno i pravili razliku. Na kraju treće četvrtine ona je iznosila 16 poena, da bi već do sredine poslednje deonice ona otišla na 28 poena razlike.

Do kraja je ostalo samo da se meč rutinski privede kraju i da se vidi kojim rezultatom će meč biti završen, a šansu su dobili i mlađi košarkaši.

Sledeći meč se igra u Čačku u nedelju od 20.00.

Crvena zvezda – Borac 101:70

Dvorana: Aleksandar Nikolić.  Gledalaca: Bez gledalaca.  Sudije: Ilija Belošević, Radoš Arsenijević, Marko Pecelj

Crvena zvezda: Lengston Hol 10, Aleksa Uskoković 10, Dejan Davidovac 12, Branko Lazić 9, Tomas Rit Doup 17, Aleksa Radanov 13, Ognjen Dobrić 12, Marko Simonović 6, Marko Jagodić Kuridža 4, Ognjen Kuzmić 0, Lendri Noko 8

Borac Čačak: Đorđe V. Ćurčić 8, Đorđe M. Ćurčić 3, Lautaro Tomas Lopez 5, Ivan Gavrilović 2, Stefan Janković 2, Nikola Kočović 14, Arijan Lakić 0, Nenad Nerandžić 10, Aleksa Novaković 9, Nemanja Todorović 11, Uroš Čarapić 0

40′ Kraj! Ubedljiva pobeda Crvene zvezde

Podizala je razliku Zvezda do kraja meča. Radanov i Simonović su trojkama zapečatili sudbinu Borca za na kraju ubedljivih 31 poen razlike.

34′ Zvezda gazi Borac 81:57 

Upslei su crveno-beli da stignu do prednosi od preko 20 razlike dobrom odbranom i solidnim napadom i sada imaju 24 poena prednosti.

30′ Zvezda trojkama ponovo napravila razliku 69:53

Taman što se Borac malo primakao, odgovorila je Crvena zvezda sa trojkama i ponovo došla do veće razlike, koja na kraju treće četvrtine iznosi plus 16. U domaćem timu je do dvocifrenog učinka došao i Dobrić koji ima 12 poena, dok je sada u Borcu najbolji Koćović sa 14.

28′ Borac smanjio razliku 61:51

Upseli su gosti iz Čačka da povežu nekoliko dobrih napada i odbrana i da se približe na deset poena zaostatka.

23′ Mini serija Zvezda, Borac bez pogotka u nastavku 53:36

Pet poena domaćih bez odgovora gostiju iz Čačka i sada Zvezda ima veliku prednost.

Foto: Đorđe Kostić/Starsport

20′ Zvezda uspela da se odlepi u završnici i ode sa 12 poena razlike na odmor 48:36

Držala se ekipa iz Čačka do sredine druge četvrtine na 6-7 poena razlike, ali je uspela ekipa Dejana Radonjića da u završnic stekne dvocifrenu prednost i napravi solidnu prednost pred drugo poluvreme.

Najefikasniji igrači u domaćem sastavu su Rit sa 10, Lazić sa devet i Davidovac sa sedam poena. Kod Borca se izdvojio Todorović sa 11 poena.

14′ Manje poena u nastavku, Borac drži priključak 31:24

Muči se ekipa Dejana Radonjića sa poenima u drugoj četvrtini, ali ni Borac ne uspeva više da se približi.

10′ Zvezda šuterski raspoložena, plus devet nakon prve četvrtine 27:19

Uspeo je Borac sa nekoliko dobrih odbrana da se sputi na minus tri, ali je ekipa Dejan Radonjića došla do devet razlike u završnici četvrtine. Najefikasniji je Branko Lazić sa devet poena, dok su Uskoković i Dobrić na po pet poena.

5′ Serija trojki Zvezde 17:7

Tri trojke Lazića i trojka Hola, Zvezda ubedljivo vodi

3′ Borac ima poen prednosti 6:7

Borac je posle prednosti Zvezde od 6:2, vezao četiri poena i došao do vođstva.

Zvezda bez dva bitna igrača
Za meč se nisu „skinuli“ Džordan Lojd i Kori Volden.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar