Foto: Cibona/Mihail Jacić

Košarkaši Partizana su sa 79:61 pobedili Cibonu u četvrtom kolu ABA lige u Zagrebu i osamostalili se na vrhu tabele.

PROĆČITAJTE JOŠ

Briljirao je Ledej sa 24 poena, pet skokova i šest asitencija, a dvocifreni su bili i Panter i Zagorac sa po 10 poena. U redovima Cibone je najefikasniji bio Prkačin sa 14, a pratili su Gegić i Gnjidić sa po devet.

Partizan sada ima sve četiri pobede, dok je ekipa Vladimira Jovanovića pretrpela prvi poraz u sezoni.

Sam početak nije nagoveštao efikasan meč. Partizan se mučio i više od četiri minuta nije mogao da pogodi koš, dok je Ciboma uspela da povede sa 4:0. Kao da je usledila provala oblaka, a crno-beli u kratkom periodu vezuju 18 poena. Sve je krenulo od Ledeja koji postiže prvih pet poena, a onda su počeli da pogađaju Panter koji je očajno ušao u meč i Avravmović koji je bio sjajan u kontranapadima.

Cibona je na kratko serijom od četiri poena uspela da zaustavi nalet Partizana, ali je odlični Ledej pogodio koš uz faul za novu dvocifrenu prednost koju je zadržao na kraju prve četvrtine.

U drugoj deonici smo videli velike amplitude i nalete dve ekipe.

Uspela je domaća ekipa da smanji na pet poena, ali je odmah Partizan odgovorio i preko Kurucsa i Pantera vratio dovcifrenu prednost.

Stigli su crno-beli na krilima dobre odbrane i šuta do 14 poena prednosti i delovalo je da će na odmor otići sa velikom razlikom.

Foto: Cibona/Mihail Jacić

Kao da je neko ugasio svetlo ekipi Željka Obradovića koja se u poslenjih nekoliko minuta prvog poluvremena potpuno raspala. Cibona je počela da pogađa, trči u kontranapade i na kraju smanji na četiri poena zaostatka pred veliki odmor. Odlično je igrao Gnjidić u tom trenutku, dok je Panter ušao u seriju promašaja

Nije dobro krenulo u nastavku. Slično kao i na početku meča, Partizan nije mogao da pogodi ništa, ali je uspevao dobrom odbranom da spreči Cibonu da preokrene rezultat. Imala je nekoliko napada ekipa iz Zagreba priliku da izjednači i povede, ali su svaki put pravili greške ili promašivali protiv agresivne odbrane crno-belih.

Ipak, Partizan u poslednjim trenucima treće četvrtine uspeva da se odvoji na sedam poena prednosti, jer je Mur pogađao sa distance. Na krilima njegove šuterske serije, crno-beli dobro otvaraju četvrtu deonicu i ubrzo prebacuju na dvocifrenu prednost koju su do kraja samo uvećavali.

Sredinom četvrte četvrtine se vodila velika borba, ali je razlika ostala ista i onda je Partizan preko Zagorca i Ledeja dotukao Cibonu i na kraju slavio ubedljivije nego što je izgledalo da će biti u većem delu susreta.

Ekipu Željka Obradovića očekuje početak Evrokupa i gostovanje Hamburgu u torak od 19.00.

 

Cibona – Partizan 61:79

Dvorana: „Dražen Petrović“, Zagreb Gledalaca: 2.000 Sudije: Nedović, Špendl, Porobić

Cibona: Vujović , Radovčić 6, Vranković 8, Mustapić, Prkačin 14, Gegić 9, Vildoza 1 , Majcunić, Gnjidić 9, Branković, Drežnjak 5, Rivers 9.

Partizan: Panter 10, Kurucs 3, Ledej 24, Zagorac 10, Avramović 6, Koprivica 2, Dangubić 8, Smailagić 2, Mur 9, Glas, Trifunović, Madar 5.

 

ABA liga 4. kolo

Cibona – Partizan 61:79

Subota

19.00 Budućnost – Igokea

Nedelja

12.00 Split – Studentski centar

17.00 Krka – Zadar

18.00 Borac – Mega Basekt

19.00 FMP – Mornar

21.00 Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Standings provided by SofaScore LiveScore


Sva dešavanja ste mogli da pratite uživo na blogu Nova.rs.

40′ Kraj, velika pobeda Partizana 61:79

Partizan je na kraju bio i ubedljiv. Kakva rola Zeka Ledeja

39′ Ledej stavlja tačku 57:73

Sjajna potez najboljeg igrača utakmice. Vratio je razliku na 14 poena, a onda je usledio loš napad Cibosa usledila su i dva pogođena bacanja Zagorca.

38′ Cibona se bori, ne želi da odustane

Bacali su se igrači Partizana u odbrani, lai je Cibona nekako pogodila posle zakucavanja Prkačina iz ofanzivnog skoka

36′ Bomba Zagorca, Partizan lomi meč 53:67

Delovao je izgubljen napad crno-belih, a onda je na isteku Zagorac sa devet metara pogodio trojku za 14 poena prednosti. Usledio je novi šromašaj domaćih koji Dangubić nije uspeo da kazni.

35′ Mnogo faulova, Partizan čuva prednost – 53:64

Serija faulova na obe strane. Cbona je uspela da sa linije slobodnih bacanja zaustavi seriju Partizana,a li je uspeo da odgovori Panter i konačno pogodi za dva poena.

34′ Ponovo se igra tvrdo, Partizan ima lepu prednost – 52:64

Cibona nastavlja da se muči, Dangubić je uspeo da poentira sa linije slobodnih bacanja. Posle tajm-auta koji je tražio Jovanović, usledio je težak promašaj Cibosa za tri, a Partizan to nije iskoristio da dodatno poveća razliku.

32′ Odlična igra Partizana, sipa Dlas Mur – 52:62

Prvo je Ledej otvorio sa dva poena, a posle odgovora Cibone, usledila je nova trojka Dalasa Mura.

30′ Serija Partizana, crno-beli se opet odlepili – 50:57

Ponovo je Partizan odigrao sjajnu odbranu, aonda je Mur sa osam metara preko ruke pogodio trojku.

29′  Kakva trojka Dangubića – 50:54

Nastavio je Partizan sa promašajima, Mur je bio neprecizan za tri, ali je Cibona uzvratila na isti način, nakon čega je Dangubić pogodio trojku.

27′ Kakva igra Cibone, samo je minus jedan – 50:51

Serija Cibone i greške Partizana u napadu. Vildoza je sjajno poentirao za tri poena.

26′ Ledej briljira, Partizan se opet odlepio – 45:51

Koš i faul Ledeja, pa dobra odbrana crno-belih. Ipak, u sledećm napadu je Panter dobio blokadu, aKoprivica posle ofanzivnog skoka napravio faul u napadu.

25′ Drama u Zagrebu – 45:48

Ledej je nezaustavljiv, postigao je svoj 14. poen, ali je usledio mometalni odgovor Cibone. Ipak, u sledećm napadu Madar je pogodio trojku preko Madara, a Vranković ponovo zakucao.

Foto: Cibona/Mihail Jacić

24′ Sjajna rola Koprivice 45:48

Posle dve blokade, Koprivica posle finte šuta pogaša za svoje prve poene. Usledio je odgovor i zakucavanje Brankovića.

23′ Cibona pogodila, Partizan sve promašio 39:41

Rivers je uspeo da pogodi prve poene i smanji na dva razlike, dok su crno-beli nastavili da se muče i promašuju. Ipak, Cibona to nije iskoristila jer je u dva navrata propustila priliku za izjednačenje. Usledio je novi promašaj, ovoga puta Ledeja

21′ Loši napadi u nastavku, nema poena – 37:41

Koprivica nije uspeo da pogodi u prvom napad, a posle ofanzivnog skoka je izgubio loptu. Usledio je odgovor crno-belih koji su odličnom odbranom naterali Cibose na loš šut. Partizan je u sledećm napadu zakasnio sa šutom, pa nismo videli poene na startu.

20′ Cibona se vratila, čeka nas uzbudljiv nastavak – 37:41

Cibona je trojkom smanjila na samo četiri poena i odbranila napad, ali Vildoza novom trojkom nije uspeo da smanji dodatno razliku. Usledio je novi nekontrolisani pokušaj Pantera, pa je Cibona u poslednjih devet sekundi imala priliku za koš. Gnjidić je požurio, napravio faul u napadu, a u poslednje 3.6 sekunde nije uspeo Zagorac iz velike udaljenosti.

19′ Serija Cibone, ponovo je jednocifrena razlika – 34-41

Gnjidić je pogodio dva slobodna bacanja, a onda je posle novog promašaja crno-belih, Gnjidić ponovo iznudio bacanja, što je nateralo Obradovića da zatraži tajm-aut.

18′ Kakvi potezi, pršti na sve strane – 30:41

Kakva serija na obe strane. Trojka Pantera pa spektakularno zakucavanje uz faul za Cibonu. Spektakularna košarka. Usledio je promašaj Mura, kojim je Partizan prekinuo seriju poena

17′ Majstorija Ledeja – 25:38

Uspela je Cibona da „porodi koš“ posle ofanzivnog skoka, ali je onda Ledej majstorski, bez gledanja proigrao Zagorca koji je pogodio koš uz faul. Usledila je kontra i asistencija Pantera za Ledeja i zakucavanje.

16′ Serija Partizana, ponovo 10 razlike – 23:33

Iako nisu obećavali napadi, Partizan je nanizao pet poena. Prvo je Mur na isteku napada pogodio trojku, da bi posle njegovog promašaja Zagorac poentirao posle ofanzivnog skoka.

15′ Nema promene, po jedan loš napad – – 23:28

Po jedan loš napad na obe strane. Istakao se Rivers brutalnom blokadom nad Kevinom Panterom

14′ Trojka Ledeja za prekid serije, pa nova trojka za Cibonu – 23:28

Uspeo je Ledej da pogodi trojku i preseče nalet Cibone, ali je Gnjidić koji se oporavio i vratio u igru uzvratio istom merom.

13′ Serija Cibone, Partizan poptuno stao 20:25

Kakva serija Cibone. Posle postignutog koša, usledila je ukradena lopta i momentalna realizacija, da bi posle koraka Kurucsa usledila i trojka.

12′ Sjajan potez Kurucsa

Posle odlične odbrane, Kurucs je poentirao i iz igre i povećao prednost Partizana.

11′ Tvrd početak druge četvrtine – 13:23

Posle faula u napadu Brankovića, Partizan je u sledećem napadu poentirao preko Kurucsa koji je nakon ofanzivnog skoka iznudio faul i pogodio jedno od dva bacanja. Rivers je u sledećoj akciji odlično zakucao i vratio Cibonu na 10 poena zaostatka.

10′ Odlična završnica partizana u prvoj četvrtini – 11:22

Prvi minuti za Kurucsa u zvaničnim mečevima. Partizan je odbranio napad i preko Madara ponovo povećao na dvocifrenu prednost. Cibona u poslednjem napadu nije uspela da poentira zbog sjajne blokade Madara

9′ Partizan odbio nalet Cibone

Odličan potez Gnjidića koji j posle još jedne dobre odbrane pogodio koš uz dodatno bacanje, ali je nezgodno doskočio pa je izašao zbog povrede. Vildoza je pogodio dodatno bacanje.

Usledio je i novi faul u šutu, ovoga puta nad Ledejom koji je pogodio oba sllobodna bacanja.

9′ Konačno odgovor Cibone, dva laka pogotka 8:18

Uspela je Cibona da odigra jednu dobru odbranu i veže četiri poena što je Obradovića nateralo da traži tajm-aut.

8′ Kakva serija Partizana, ovo je nestvarno – 4:18

Dva koša u nizu Avramovića posle iukradenih lopti i presinga na centru.

7′ Odlična odbrana crno-belih Panter nastavio niz – 4:14

Posle još jedne dobre odbrane i novog neuspešnog napada Cibone, Panter je iznudio tri slobodna bacanja, od kojih je pogodio dva. Usledila je i nova dobra odbrana.

6′ Kakva trojka Pantera, 12 poena u nizu Partizana – 4:12

Panter je posle serije promašaja iz teške pozicije pogodio trojku, a onda je Smailagić u sledećem napadu iz ofanzivnog skoka nastavio niz crno-belih. Usledila je nova dobra odbrana i kontra koju je realizovao Avramović za velikiu seriju od 12 poena

5′ Serija Ledeja, Partizan preokrenuo na 5:4

Ledej je prvo poentirao iz kontre za dva plus jedan uz pogođeno dodatno bacanje, a onda je posle dobre odbrane lepo pogodio leđima sa niskog posta.

4′ Partizan očajan u napadu, 4:0 za Cibonu

Gegić je sjajno pronašao Brankovića za lepo zakucavanje. Pre toga je Ledej promašio dva slobodna bacanja. Partizan ni u novom napadu iz dva pokušaja nije uspeo da dođe do poena.

3′ Prvi poeni za Cibonu – 2:0

Odlično je Branković uposlio Prkačina na ziceru za prvi koš. Sa druge strane serija promašaja Pantera i Smailagića.

1‘ Promašaji i greške na startu

Panter je u prvom napadu izgubio loptu, pa je usledio promašaj Cibone za tri. U narednom napadu je Trifunović pokušao za dva, ali je bio neprecizan.

U Partizanu najavljuju klasik

Uzbudljivoo kolo je pred nama

ABA liga 4. kolo

19. 00 Cibona – Partizan

Subota

19.00 Budućnost – Igokea

Nedelja

12.00 Split – Studentski centar

17.00 Krka – Zadar

18.00 Borac – Mega Basekt

19.00 FMP – Mornar

21.00 Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Standings provided by SofaScore LiveScore


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar