Foto: STARSPORT

Legendarni stručnjak Željko Obradović vraća se u rodni Čačak kao trener Partizana i kao lider regionalne ABA lige, pa je za 19 sati zakazan spektakl na meču sa Borcem.

Željko Obradović, Čačak, Borac, Partizan. Neraskidiva veza dobiće posebnu notu u Hali kraj Morave. Kapacitet od 4.000 mesta sigurno je mali za sve zainteresovan za meč 6. kola ABA lige, između Partizana koji ima maksimalan učinak i Borca koji je 10. na tabeli sa učinkom 2-3.

Taj meč biće više od igre za sve, naročito za Željka Obradovića, koji se vraća na matični parket, sa klubom koji je odveo do trona Evrope i u koji se vratio, iznenadivši celu košarkašku Evropu.

PROČITAJTE JOŠ

Poznato je da je najosetljiviju pandemijsku godinu Obradović iskoristio da bi se oprostio od Fenerbahčea i odmorio od obaveza, a baza za to je bio upravo rodni Čačak. Kada je ponovo „napunio baterije“ za košarku, preuzeo je u Partizan, rešen da ga vrati na vrh, a nezaobilazna stanica ka tome biće i Čačak u subotu.

Grad na Zapadnoj Moravi diči se trojicom najvećih legendi, Radmilom Mišovićem, Draganom Kićanovićem i Željkom Obradovićem – poznato je da su Kića i Žoc ispisali istoriju oba kluba, malo je nedostajalo da to učini i Mišović, koji je u crno-belima trenirao dva meseca i igrao prijateljske utakmice 1963. godine, ali nije mogao bez Čačka i Morave.

Ipak, nakon njega, Kićanović i Obradović napravili su neraskidivu decenijsku vezu i asocijaciju na dva kluba, a cela priča dobila je novu epizodu prošle godine, kada je Dragan Albić Biska, čuveni Čačanin opevan u pesmama Smaka, ozvaničio otvaranje Žoc kafea i istoimenog piva, nazvanog po velikom prijatelju i najtrofejnijem treneru Evrope.

Željko Obradović i Dragan Albić Biska sa Žoc pivom; Foto: Nova.rs

„Ni više od 40 titula, osvojenih širom Evrope i sveta, nije prekinulo iskreno drugarstvo iz mladosti. Željko zna da ima svoju ekipu, na čiju se čvrstu odbranu može osloniti u svim životnim izazovima. Baš ta ekipa dodeljuje mu još jednu, titulu pravog prijateljstva. Tako je i ovo pivo, njemu na čast, a gostima Žoc kafea na uživanje. Živeli“, poruka je koja stoji na etiketi ovog piva, uz moto kog se Obradović drži: „Iako igraš dobar napad, dobijaš utakmice, ali ako igraš dobru odbranu, onda osvajaš titule“.

Put ka tim titulama, a samo evroligaških ima čak devet, Željko je započeo u gradu kraj Morave. Zato će i meč u Čačku biti spektakl, karte koštaju 1.000 dinara i očekuje se da budu rasprodate u rekordnom roku.

„Nova utakmica u ABA ligi, spremamo se za Borac koj igra izuzetno agresivno, pogotovu u dvorani kraj Morave. Znamo dosta o njima, mislim da smo spremni i treba da igramo na nivou kako smo igrali u prethodnim utakmicama. Pogotovu u odbrani, a da onda koristimo kvalitet koji imamo u napadu“, rekao je Obradović za klupski sajt.

Biće to ujedno i ispit karijere za trenera Borca Marka Marinovića, koji važi za jednog od perspektivnijih srpskih trenera i koji je lojalnost Čačku pokazao kao igrač i šef stručnog štaba.

„Da mi je neko pre nekoliko godina rekao da će Željko Obradović voditi neku ekipu u jednoj takmičarskoj utakmici u Čačku, realno, odmah bih se nasmejao. I ne samo ja, već većina ljubitelja košarke. Pozvao bih navijače da u što većem broju dođu u subotu i podrže novi tim Borca. Želja nam je da klub ostane na istom nivou na koji je došao pre godinu dana. Grad Čačak treba da ima privilegiju da gleda najbolju košarku u regionu“, poruka je Marinovića pred duel koji će bez ikakve dileme biti meč godine za grad koji je iznedrio brojne legende jugoslovenske i srpske košarke.

ABA LIGA, 6. KOLO

Subota:

Igokea – Cedevita Olimpija 17.00

Borac – Partizan 19.00

Krka – Studentski centar 21.00

Nedelja:

FMP – Zadar 12.00

Budućnost – Mornar 17.00

Split – Cibona 19.00

Ponedeljak:

Crvena zvezda – Mega 18.00

BONUS VIDEO Smailagić pomogao dečaku da „zakuca“ u Pioniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram