Foto: KSS/Marko Metlas

Ukrao je ključnu loptu u polufinalu protiv Partizana, dok je u finalu Branko Lazić kapitenski predvodio Crvenu zvezdu do osvajanja Kupa Radivoja Koraća, prvi put još od 2017. godine.

Borbeni bek predvodio je hrabre saigrače do tri trijumfa u četiri dana tokom završnog turnira u Novom Sadu.

Zvezda je desetkovana osvojila „Žućkovu levicu“, bez petorice standardnih prvotimaca, što trofeju daje dodatni značaj.

PROČITAJTE JOŠ

Igra u odbrani, srčanost, doprinos svih i neverovatna želja bili su ključni na putu do prvog ovosezonskog trofeja, što je u prvi plan istakao i Branko Lazić, koji je podigao peti pehar nacionalnog Kupa.

„Sigurno da mi je ovo najdraži trofej od svih u Kupu, baš zbog svega što mu je prethodilo. Prvenstveno se nije znalo da li ćemo otići u Novi Sad, onda u kojem ćemo sastavu da odemo. Stvarno smo u vrlo teškim okolnostima osvojili pehar, bez pet igrača, bez članova stručnog štaba, zaista smo bili desetkovani na sivm pozicijama. Uprkso svemu, uspeli smo pored svega što nas je zadesilo“, kaže kapiten Lazić za Nova.rs.

Kako se „namesti glava“ u takvim situacijama, kada je neizvesnost u prvom planu, a ne priprema za turnir?

„Sezona je takva generalno od početka. Utakmice su na dva-tri dana, nemaš previše vremena ni o čemu da razmišljaš. Imali smo do sada, ja mislim, pet odloženih mečeva. Pa se dogodi da dođemo spremni, odradimo trening, spakujemo se i onda se otkaže utakmica u poslednjem momentu. Ili se otkaže pre svega toga, pa se onda odluči da se ipak igra. U situaciji koja je zadesila ceo svet, spremni smo da reagujemo u datom momentu i prilagođavamo se svemu“.

U četvrtfinalu ste oborili klupski rekord u Kupu pobedom nad Radničkim sa +61 (108:47)?

„Svaka čast momcima iz Kragujevca što su izborili učešće na Kupu. Mi smo otišli u Novi Sad da dajemo maksimum na svakoj utakmici. U polufinalu protiv Partizana jurili smo deficiti celu utakmicu i uprkos svemu, opet ponavljam, u nedostatku pet igrača, nismo im dozvoljavali da naprave preveliku prednost. Držali smo ih u kontrolisanom minusu, na kraju smo dodali gas i rešili meč u našu korist. Svaka čast stvarno svima na toj velikoj pobedi. Ne želim nijednu drugu da umanjim, ali znamo svi šta nosi derbi. To je jednostavno posebna utakmica bez obzira na sve u datom trenutku“.

Foto: KSS

U derbiju sa Partizanom ukrali ste ključnu loptu, u poslednjim sekundama napada crno-belih?

„Kao da je čitava utakmica stala u tu jednu, poslednju odbranu. Opet, bili smo zaista fokusirani na sve i čekali smo taj momenat da najpre povedemo i da onda privedemo derbi kraju sjajnim potezima cele ekipe“, naglašava Lazić učinak svih.

Prvo poluvreme finala prilao je Megi, drugo Zvezdi u potpunosti kada ste primili 20 poena?

„Sve tri utakmice Kupa igrali smo u 21 sat, Mega je polufinale završila dosta ranije od nas. Imali su više vremena da odmore i sve igrače na raspolaganju. Mi smo se više potrošili u polufinalu, nekoliko igrača je provelo na terenu više od 30 minuta, i to se osetilo u prvom poluvremenu finala. Nismo imali dovoljno snage, posle smo malo došli sebi, trgli se, ‘skupili’ i sve je došlo na svoje mesto. Pravom odbranom smo ih zadržali na 20 poena u drugom poluvremenu i pobedili“.

Tandem sa Simonovićem

Branko Lazić su višegodišnji saigrači, ali i veliki prijatelji van terena.

„Simke isto nije tu bio dve godine, pa se trofej poklopio i sa njegovim povratkom. Ne znam tačan broj, ali mislim da imamo oko 10 zajedničkih trofeja“, dodao je Lazić.

Bivši igrač Zvezde, sad član Skupštine kluba, Milan Dozet je navijače Zvezde podsetio na sezonu 2003/2004, kada su bili otpisani pre turnira, ali su se, takođe iz Novog Sada, vratili sa peharom?

„Video sam i ja to negde, istorija se ponovila i drago mi je zbog toga. Koliko se sećam iz priča, tada je Zvezda sve tri utakmice dobila u produžetku. Mi smo uspeli za 40 minuta, mislim da bi nam bilo još teže da smo morali u produžetke, ali verujem da bi ishod bio isti“, iskren je Lazić.

Foto: KSS/Marko Metlas

Zvezda trofej Kupa Koraća nije osvojila od 2017. godine, kada je na klupi takođe bio Dejan Radonjić? Njegov povratak poklopio se i sa vašim odličnim partijama, daleko boljim nego na početku sezone?

„Dejov povratak? Ne mogu da odajem te tajne, haha. Šalim se… Nema šta, sve se sada ponovo poklopilo sa povratkom trenera Radonjića. I to se odrazilo ne samo na moju igru, već cele ekipe“.

Koji su vam planovi do kraja sezone, trofeji u ABA ligi i domaćem prvenstvu?

„Od početka sezone prioritet nam je osvajanje ABA lige i na tome je fokus. Što se tiče Evrolige, trudićemo se da do kraja zabeležimo još neku pobedu, sigurno da ćemo posle Kupa imati i bolji rezultat u Evroligi. Ovo je važan trofej za nas u okolnostima u kojima smo se našli. Očekujem da počnemo da se dižemo i uskoro će momci odsutni zbog virusa početi da se vraćaju, pa verujem da ćemo kad dođe vreme za sledeći trofej biti kompletni i spremni za najvažniji borbe“, zaključio je Branko Lazić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare