Božidar Maljković, predsednik OKS i legendarni košarkaški trener, prisetio se vremena na klupi Jugoplastike, sadašnjeg KK Split, sa kojim je pisao istoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, prvi čovek srpskog sporta jedan je od samo 150 vlasnika patika “Jugoplastika”, što je svojevrsni omaž „Adidasa“ uspesima čuvene jugoslovenske ekipe.

„Nemci su se setili da naprave jedan omaž toj velikoj ekipi, triput zaredom smo bili prvaci Evvrope, to niko nije uspeo. Tih 12 asova, u studio ne bi mogli da stanu svi pehari koje smo zajedno tokom karijera osvojili“, rekao je, između ostalog, Maljković u jutarnjem programu „Probudi se“ na TV Nova S.

Prisetio se još jednom istorijskih uspeha koje je napravio na klupi tadašnjeg velikana iz Splita i kako su slavili pobede.

„Oliver je svaki dan bio u klubu, kad nije imao koncerte. Sve titule smo zajedno slavili. Nisam dao da se nešto unapred zakazuje, radi dokazanih malera u sportskoj praksi, a onda bi ovi moji rekli ‘Oli, nemoj tog dana da imaš koncert’. Sve uspehe i titule smo slavili uz njega i njegovu muziku, bili smo i veliki prijatelji. To je bilo divno vreme“, podvukao je legendarni stručnjak.

PROČITAJTE JOŠ Maljković za Nova.rs: Priznaću vam, zbog majke sam ćutao…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar