Luka Dončić Foto:Oliver Behrendt / AFP / Profimedia

Teške optužbe na račun Dončića i ekipe Slovenije

Košarkaška reprezentacija Slovenije doživela je veliki neuspeh na Evrobasketu, pošto je u četvrtfinalu izgubila od Poljske i tako izgubila šansu da odbrani evropsku titulu osvojenu 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenci su gubili i sa 20 razlike u tom meču, a bosanski košarkaški portal „bhbasket.ba“ otkrio je veoma zanimljive informacije.

Naime, pomenuti medij se pozvao na sopstvene izvore iz Berlina, koji tvrde da su Slovenci pred utakmicu sa Poljacima pijančili do pet ujutru.

„Mamurni od pića i ića, Zmajčeki su izašli na megdan “napaljenoj” i šuterski raspoloženoj Poljskoj. Proveli su se kao bosi po trnju. Svoje slabosti ispoljavali su na sudijama, a nakon utakmice na pres-konfenrenciji Luka Dončić, vođa ekipe, posipao se pepelom. Očito ne bez razloga, jer je dobro znao šta su napravili samo 15-ak sati pre veoma bite utakmice. Slovenci su pijanku vešto sakrili, gurnuli pod tepih, ali je kod javnosti u Sloveniji ostao opor utisak nakon utakmice četvrtfinala i poraza od Poljske. Sad bar znaju o čemu je reč“, stoji u tekstu.

Slovenci su u uzbudljivoj završnici izgubili od Poljske sa 90:87, a bilo je sumnjivo i da li je bio faul nad Klemenom Prepeličem pri šutu za tri poena u poslednjim sekundama meča.

Dončić je nakon neočekivanog poraza preuzeo krivicu na sebe.

„Ne znam ni sam, verovatno nisam 100% spreman. Imao sam mnogo toga tokom ovog prvenstva, razočarao sam ceo tim, naciju, ali moram da se vratim i da budem dosta bolji. Kada sam zdrav, igraću za Sloveniju. Igrao sam vrlo loše. Drugačije je u odnosu na klub, najlepše je igrati za Sloveniju, mislim da smo se svi borili, pogotovo u drugom poluvremenu. Ti porazi bole, sport je takav“, rekao je Dončić.

BONUS VIDEO Ovako besnog Dončića nikad niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar