Borac -Partizan kosarka
Borac - Partizan Foto:Aba-liga/Borac/Duško Radišić

Košarkaši Partizana pobedili su Borac iz Čačka 86:68 u meču šestog kola ABA lige i nastavili da dominiraju u regionalnom takmičenju.

Crno-beli su do trijumfa stigli pre svega vrhunskom odbranom kojom su „odsekli“ organizaciju napada domaćih.

PROČITAJTE JOŠ:

Željko Obradović je u svom gradu dobio ovacije pre početka meča, a Partizan je tokom utakmice pokazao šta je i Žoca učinilo velikim.

Borac nije mogao da izađe na kraj sa agresivnošću crno-belih, pa nije ponovio ni podvige iz prethodne sezone, kada je slavio u ABA ligi protiv Partizana.

Ovog puta su takav epilog sprečila petorica dvocifrenih igrača Partizana. Najefikasniji je bio Zek Ledej sa 14 poena, po 13 su imali Jam Madar i Alen Smailagić, a po deset Rade Zagorac i Rodions Kurucs.

U timu Borca je Sava Lešić postigao 14 poena, a Marko Pecarski je imao 13.

Prvo poluvreme počelo je u znaku veoma čvrstog presinga gostiju. Ako se izuzmu štucavice u napadu u prvim minutima, crno-beli su tokom tog dela igre bili nadmoćni.

Ukradene lopte iz kojih bi usledile kontre i zakucavanja Partizana, frustrirale su Čačane, čiji trener Marko Marinović i igrači nisu mogli da nađu rešenje.

Aleksa Avramović je prvi krenuo sa fanatičnom odbranom na lopti, a kada se zebnja uvukla u organizatore igre Borca, Partizanu je bilo lakše.

Alen Smailagić je skakao i zakucavao, Rade Zagorac je imao svoju rolu poena, a Partizan je postepeno povećavao prednost.

Meč je počeo nešto boljom igrom Borca, Avramović je u kontri tačno posle tri minuta upisao prve poene za svoj tim i od tog trenutka su se crno-beli razigravali i bivali sve bolji.

Borac -Partizan kosarka
Borac – Partizan Foto:Aba-liga/Borac/Duško Radišić

Prvu četvrtinu završili su sa 19:10, a prvu dvocifrenu prednost stekli su u drugoj deonici, košem Zagorca za 27:17.

Do kraja poluvrmena Partizan je nastavio da igra agresivno, iznudio je osam izgubljenih lopti Borca, kom nije pomoglo ni deset poena iskusnog Save Lešića.

Na poluvreme se otišlo ubedljivom prednošću crno-belih, koji su u finišu drugog perioda zahvaljujući Smailagiću stigli do 44:31.

Još kada se razigrao i Rodions Kurucs, Partizan je njegovom i trojkom Zeka Ledeja, uz Zekovo zakucavanje, otišao na 60:40 posle 25 minuta igre.

Borac -Partizan kosarka
Željko Obradović, Borac – Partizan Foto:Aba-liga/Borac/Duško Radišić

Samo pet minuta je bilo potrebno crno-belima da ubace čak 16 poena, skoro polovinu od onoga zašta im je prethodno bilo potrebno celo poluvreme.

Izgubljene lopte su nastavile da muče Borac, njihov rival nije prekinuo da ih krade i zakucava, pa je već u trećoj četvrtini kvalitet i rezultat vidno bio na strani Partizana.

Kada je sirena označila kraj treće četvrtine, crno-beli su vodili +23 i bilo je jasno ko će pobediti.

Partizan je tokom četvrte četvrtine bio nadomak 30 poena prednosti, posle polaganja Madara za 82:53. Do te prednosti gosti ipak nisu stigli, malo su popustili „gas“ i Borac je samo ublažio poraz.

Printscreen

Borac – Partizan 68:86 (10:19, 21:25, 20:30, 17:12)

Hala: Dvorana Borac; Gledalaca: Do 4.000; Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Vladimir Vesković

Borac: Đoković 6, Ćurčić 5, Hejl 4, Tomašević 0, Pecarski 13, Lešić 14, Marinković 8, Novaković 8, Todorović 2, Čarapić 8, Janković 0; Trener: Marko Marinović.

Partizan: Glas 2, Kurucs 10, Panter 3, Ledej 14, Zagorac 10, Avramović 7, Koprivica 6, Dangubić 0, Smailagić 13, Mur 8, Madar 13; Trener: Željko Obradović.

Četvrta četvrtina:

40′ KRAJ! Borac je uspeo da ublaži poraz

Meč je završen 86:68 u korist Partizana.

38′ Sada se samo čeka konačan rezultat

Koš Zagorca, slobodna bacanja Čarapića, Partizan ima sigurnu prednost pred kraj meča – 86:63.

36′ Novaković ubacuje trojku, Partizan ima nerealne procente

Čak 74 posto šuta za dva ima Partizan do sada, pa je slaba uteha trojka Novakovića za 82:60. Tomašević je promašio šut iz očaja u finišu napada, Novaković je uhvatio i ofanzivni skok i poentirao – 82:62 za Partizan.

34′ Borac ne može da se sabere

Glas ponovo siguran, Marinković konačno prekida mučenje odbranom i kontrom, te poenima uz faul – 82:55 za Partizan.

32′ Partizan sve dalje…

Koprivica lepi Marinkovića za tablu, Glas poentira iz kontre i to je 25. poen Partizana iz tranzicije. Pre Glasa, koševe su davali i Koprivica i raspoloženi Dalas Mur za 80:53.

Treća četvrtina:

Borac -Partizan kosarka
Borac – Partizan Foto:Aba-liga/Borac/Duško Radišić

30′ Teško će Borac moći da napravi čudo

Ćurčić promašuje trojku, pogađa tablu, Madar ne greši u dresu Partizana, a crno-beli ponovo odlaze na preko 20 poena prednosti i imaju 74:51.

28′ Partizan u „petoj brzini“

Alej-up za Koprivicu, zakucavanje Ledeja, pa opet poeni Koprivice sa linije penala. Ćuričić ubacuje trojku, Pecarski polaže loptu u obruč dva puta, a Partizan ima 66:49.

26′ Borac u velikom minusu, Čačani na -20

Trojka Ledeja, pa njegovo zakucavanje, sada on dominira u statističkim kolonama, poput Smailagića u prvom poluvremenu. Partizan je otišao na 60:40.

24′ Trojka Kurucsa, Partizan ne popušta

Letonac ubacuje šut spolja, Đoković sa linije za slobodna bacanja pokušava da ublaži zaostatak svog tima – 55:40 za crno-bele.

22′ Bolji početak gostiju u trećoj čevrtini

Borac rano izlazi iz bonusa, odbrana Partizana je i dalje čvrsta, pa posle desete ukradene lopte Kurucs poentira prvi. Avramović daje trojku, Ledej ubacuje dva slobodna bacanja. Za to vreme, igrači Borca pogađaju preko Lešića, a trojku daje i Pecarski za 52:38 u korist Partizana.

Druga četvrtina:

Borac -Partizan kosarka
Borac – Partizan Foto:Aba-liga/Borac/Duško Radišić

20′ Dominacija Smailagića, Partizan na +13 na poluvremenu

Trojka Đokovića, Ledej polovičan sa penala (36:27). Todorović pronalazi prostor za polaganje od table, ali Madar poništava taj pogodak trojkom za 39:29 u korist Partizana. Smailagić potom krade loptu i kuca u kontri za 41:29, Lešić uspeva da to ublaži, ali onda Smailagić dobija faul-koš za 44:31 u korist Partizana na kraju poluvremena.

18′ Treće kucanje Smailagića

Muče se igrači Borca i u prenosu lopte i u organizaciji napada kada pređu. U Partizanu sve to ide lakše, pa Smailagić posle promašene trojke Dangubića hvata ofanzivni skok i zakucava treći put na meču, a Ledej poentira sa poludistance.

16′ Partizan išao do +11

Koš Mura, pa onda pogodak uz kontakt za Radeta Zagorca. Zagorac posle finte i sa distance još jednom precizan. Na drugoj strani sigurni Lešić i Čarapić – 31:22 za Partizan koji je imao i 28:17.

14′ Trojka Borca, Mur „kradljivac“

Lešić je bio precizan, visok luk, precizan šut i Borac ima priključak dok crno-beli imaju period u kom su zatajili u napadu. Zagorac je uz to napravio i četvrti faul Partizana u četvrtini. Tek je Mur prekinuo poenterski post svog tima ukradenom loptom i kontrom – 25:17 za Partizan.

12′ „Ofsajd“ Madara, Borac se drži

Veoma dobra kontra Smailagića i Madara. Alen je bacio pas u maniru NFL kvoterbeka preko čitavog terena za laganu realizaciju Madara. Zagorac je potom sam iskreirao prodor i polaganje sebi, dok se u Borcu aktivirao Sava Lešić svojim poenim – 23:14 za Partizan.

Prva četvrtina:

10′ Gosti u Čačku sve bolji

Koš Mura, a onda i koraci istog igrača iz finte. Na kraju prve četvrtine, Partizan ima devet poena prednosti – 19:10.

8′ Sve utegnutija odbrana Partizana

Čačani gube lopte u serijama, tako je i sa napadom kada je Hejl asistirao Todoroviću, ali je Todorović dobio rampu i napad je istekao. Jedini poen u prethodnih nekoliko minuta za Čačane, postigao je Pecarski.

7′ Partizan u napadačkom naletu, tehničke i nesportske za Borac

Dva poena na obruču za crno-bele, tim Željka Obradovića poentira preko Kurucsa i Smailagića, a Novaković na drugoj strani daje trojku. Avramović igra odličnu odbranu na bekovima Borca – 12:8 za Partizan. Borac je već dobio jednu nesportsku i jednu tehničku grešku.

5′ Koš Pecarskog, pa trojka Pantera

Sada se već razbuktava borba na oba kraja parketa, a Partizan vodi 7:5.

4′ Partizan se pokrenuo sa mrtve tačke

Tek na isteku trećeg minuta Partizan dobrom odbranom otvara kontru za Avramovića koji je ubacio prve poene crno-belih. Ubrzo je novom odbranom Panter bacio alej-up za Smailagića u kontri – 4:3 za Partizan.

3′ Prvi poeni na meču posle više od dva minuta

I daju ih igrači Borca iz ofanzivnog skoka. Poentirao je Marko Pecarski iz odbojke, a u sledećem napadu je fauliran Ilija Đoković koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja – 3:0 za Borac.

2′ Tvrd početak, Borac igra dobru odbranu

Ukradena lopta u napadu koji je mogao da reši Smailagić, Ćurčić promašuje trojku, Marinković oba slobodna bacanja, dok Partizan nije pogodio jedan šut za tri i jedan flouter Pantera.

BONUS VIDEO: Jokićev trener o Jokićevim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare