Adam Silver ne želi da prekine sezonu, Foto: EPA-EFE/NUCCIO DINUZZO

NBA liga ima nameru da se proširi i na evropsko tlo stvaranjem novog takmičenja koje bi krenulo možda već i sledeće sezone.

Katalonski „Mundo Deportivo“ je pre dva dana najavio da se Evroliga nalazi u teškoj situaciji i da su klubovi sve bliži okretanju ka FIBA takmičenjima.

PROČITAJTE JOŠ:

Španska „Marka“ još više je podgrejala vatru. „Marka“ tvrdi da Amerikanci u saradnji sa FIBA kreću u stvaranje NBA Evrope. Stvaranjem tog takmičenja, Evroliga bi praktilno otišla u istoriju.

Ukoliko se sve to obistini, to ipak ne bi značilo da bi evropski timovi odmeravali snage sa NBA ligašima. Plan Amerikanaca je da to bude potpuno novo takmičenje sa isključivo evropskim klubovima.

Posle NBA lige, ženske VNBA lige, razvojne G lige i NBA Afrike, NBA Evropa bi bila peto takmičenje pod okriljem NBA organizacije, ovog puta uz pomoć FIBA i uz pristanak nacionalnih košarkaških saveza.

Evroligaški klubovi su uglavnom nezadovoljni radom Đordija Bertomeua i svake godine se vode nove polemike oko toga kako bi trebalo da izgleda takmičenje kao što je Evroliga.

Prvi čovek NBA lige Adam Silver je već poslao pismo Đordiju Bertomeuu u sedište Evrolige u kojem ističe nameru da napravi neku vrstu Evropske divizije u kojoj bi igrali neki od najboljih evropskih klubova.

U narednim danima se čeka rasplet situacije.

BONUS VIDEO Pogledajte dosad neviđene snimke Novakove vile u Sremu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)