Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Čelsi je sa 4:0 bio bolji od Malmea u trećem kolu Lige šampiona, ali je ostao bez dva bitna igrača u narednih nekoliko utakmica, pa se pobeda londonskog tima može označiti kao Pirova.

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da će njegovi fudbaleri Romelu Lukaku i Timo Verner propustiti nekoliko utakmica zbog povreda koje su zadobili u duelu sa Malmeom u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvojica pomenutih fudbalera su već u prvom poluvremenu morali da napuste teren. Belgijski napadač je povredio zglob prilikom oštrog starta Lasea Nilsena, dok je Nemac istegao tetivu pri pokušaju da dođe do lopte.

Tuhel je rekao da je Lukaku psihički i fizički premoren posle igranja za reprezentaciju Belgije.

„Da sam znao, ne bih to uradio. Ali, to ne znate unapred, a bilo je neophodno da on bude na terenu i počeo je veoma dobro. Razgovarali smo i mislim da je psihički premoren. To je normalno, ali on je naša devetka. Ne radi se o povredi mišića. Mislim da je malo ‘preigran’, to je moje mišljenje, možda nisam u pravu. Ali pustio sam ga da igra. Ne žalim, takve stvari se dešavaju. Nismo imali sreće“, rekao je Tuhel, a preneo „BBC“.

Dalji pregledi će utvrditi kolika će biti tačno pauza za njih, ali nekoliko narednih utakmica će sigurno propustiti.

Tuhel je dodao da je svaka pobeda važna kako bi ekipa izborila plasman u nokaut fazu takmičenja u kome brani titulu.

„Idemo od utakmice do utakmice, svaka naredna je najvažnija. Ne poklanjam minutažu i ne odmaram igrače, pošto je svaka sledeća utakmica najvažnija. Biramo najbolju ekipu koja ima najveće šanse da pobedi Brentford i biramo najbolju ekipu koja bi mogla da pobedi svakog protivnika u Ligi šampiona“, naveo je trener „plavaca“.

Na tabeli Grupe H, Čelsi je drugi sa šest bodova, tri manje od vodećeg Juventusa. Zenit ima tri boda, a Malme je bez bodova.

U engleskoj Premijer ligi, Čelsi je prvi sa 19 bodova, odnosno bodom više od Liverpula.

BONUS VIDEO Ivan Gudelj o propalom transferu u Real zbog bolesti

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar