Marina je bila dobro raspoložena uprkos ubedljivom porazu Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ispala je sa Svetskog prvenstva u Sidneju u etvrtfinalu, a bolje od naših devojaka bile su Amerikanke sa 88:55.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos ubedljivom porazu selektorka Marina Maljković nije krila zadovoljstvo sa vim učinjenim u prethodnom periodu, s obzirom na to da je tim bio izuzetno podmlađen za ovo prvenstvo.

„Bila sam i ranije zadovoljna i srećna, ali ovo mi je leglo najiskrenije. Sve je išlo normalnim putem i pobede i porazi. Sve je prošlo kroz lepu energiju, logičan tok, bez ikakvih turbulencija. Osećam se dobro jer koliko god da nemaju u nekim momentima talenta, ali sada će one malo da se uobraze. Šalim se, to im nikada neće biti dozvoljeno. Koliko god da nisu imale nikakvog znanja i svega, uvek su me gurale svojim predanim radom i meni je to najvažnije. Kao i svojim ljudskim osobinama. Osećaj jedne ispunjenosti jer smo odradili najboljeg što smo mogli. Možemo mirno da spavamo“, rekla je Maljkovićeva za „Sport Klub“.

Košarkašice sada čeka borba za Evropsko prvenstvo, a uskoro će se ponovo okupiti.

„Verujem da hoće. Pratimo ih uvek, sada ćemo maksimalno da se uključimo… Priča nije završena. Moraju još mnogo da uče. Ne bi valjalo da one u svojim klubovima ne nastave sa ovim. Trudićemo se da imamo kvalitetan kontakt sa njima i da se ovaj lepi talas nastaviti. Da podsetim, formiran je novi stručni štab. Stalno se prave novi treneri kao i novi igrači. Skroz je krenula nova rekonstrukcija. Zadovoljna sam i sa tim. Treneri napreduju… Radili smo u lepom ambijentu, lepoj atmosferi“, dodala je selektorka.

Amerika je bila najteži mogući rival u četvrtfinalu, ali Marina ne očajava.

„Moralo je, baš je moralo. Ako treba da me zgazi, nek me zgazi Mercedes, a ne ’fića’. Malo šale… Tako je, moralo je da to bude poslednji test, poslednja škola. Sigurno ćemo igrati bolje protiv Amerike sledeći put“, zaključila je Maljkovićeva.

BONUS VIDEO Ponosna Marina Maljković posle Francuske – Ova generacija kao slavna prethodna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar