I Duda Ivković je bio iznenađen velikim uspehom.

Bivši reprezentativac Srbije u košarci Bojan Popović kao gost emisije „Dribling“ na portalu Nova.rs je analizirao igre reprezentacije na Evropskom prvenstvu koje je u toku, ali je i evocirao uspomene na svoj najveći reprezentativni uspeh.

PROČITAJTE JOŠ

Popović je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju na prvenstvu u Poljskoj, što je bilo prvo odličje posle sedam godina kada je za kormilom reprezentacije bio Dušan Ivković.

Srbija je u polufinalu posle produžetaka bila bolja od Slovenije, a tog meča se Popoviić seća bolje nego samog finala u kojem je naša selekcija poklekla protiv Španije.

„Ja te 2009. godine kada sam bio deo reprezentacije u Poljskoj više sećam polufinalne utakmice, nego finala. Vraćam se na sistem takmičenja – na ovom Evropskom prvenstvu nakon polufinala ima dan pauze, toga nije bilo te godine“, objašnjava Popović koliko je bilo teško adekvatno se oporaviti.

Posebno mu je urezana ostala reakcija legendarnog Dude Ivkovića.

„Mi smo polse 45 minuta borbe sa Slovencima kasno završili utakmicu, došli usvlačionicu, radovali se, ali isrpljeni onako. Čak i mi koji smo bili na klupi smo bili iscrpljeni od navijanja. Ja sam tada prvi put video pokojnog Dušana Ivkovića da on nama nije imao ništa da kaže, nije znao šta da kaže. Verujem da je on po prvi put bio iznenađen tim iznenadnim uspehom jer je malo ko verovao da ćemo doći do medalje“, seća se Popović.

Šta je proslavljeni reprezentativac rekao o igrama Srbije na Evrobasketu, pogledajte u kompletnoj emisiji „Dribling

BONUS VIDEO Kalinić: Možda je Veseli trazio Koktel ljubavi, sad može kafa, da prošetamo…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram