EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Radžon Rondo, košarkaš Atlanta Houksa i saigrač Bogdana Bogdanovića, nalazi se pod istragom zbog navodnog napada na ženu po imenu Toktam Joršari, a koji se dogodio 28. jula ove godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema optužnci, Rondo je parkirao svoj džip marke „rols rojs“ ispred zgrade u kojoj živi njegova devojka, i to na mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom.

Nedugo potom, Joršari je svojim automobilom stala na mesto pored kako bi istovarila sto koji je prethodno kupila, i na taj način blokirala ulaz na vozačevo sedište Rondovog vozila.

Kada je to video, košarkaš je, kako tvrdi, pritrčao i počeo da viče:

„Ku**o, odakle ti pravo da parkiraš ovde“, navodno je Rondo vikao na Joršari, tokom čega mu je ujedno i maska pala ispod brade, zbog čega se „uplašila za svoje zdravlje i bezbednost“.

Na tome nije stalo, već je Rondo „ispružio ruku i odgurnuo Joršari ka njenom vozilu“, zbog čega je izgubila ravnotežu. Tada se u sukob umešala i Rondova devojka, koja ju je napala i zadala više udaraca u predelu glave i gornjeg dela tela.

Nakon tvrdnje da se ona ni u jednom trenutku nije branila, Joršari je dodala da je Rondo bio taj koji je ohrabrio njegovu devojku da napadne, kao i da je ceo incident snimljen nadzornim kamerama.

U tužbi stoji da je u napadu zadobila povrede koje su rezultirale „trajnim invaliditetom“, a od bivšeg plejmejkera Los Anđeles Lejkersa zahteva milion dolara odštete.

U međuvremenu, oglasio se i sam Rondo, koji je preko svojih zastupnika poručio da ovo nije istina:

„Imali smo uvid u snimke, i mogu da vam kažem da se incident nije dogodio tako. Video sam snimak. Gospodin Rondo je bio ljubazan, dok ona nije nosila masku i bila je bezobrazna i drska tokom incidenta. Jedva čekamo da iznesemo odbranu i dobijemo slučaj“, rekao je Mark Baut, Rondov advokat, u izjavi za TMZ Sport.

Rondo je prošle sezone igrao za Lejkerse, ali nije bio deo takozvanog „mehura“ u kom je njegova ekipa osvojila titulu. Po isteku sezone potpisao je ugovor sa Atlanta Houksima, gde će igrati sa Bogdanovićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar