Bogdan Bogdanović blistao je u porazu Sakramenta od Bruklina
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Sakramento Kingsi su nedavno ostali bez Bogdana Bogdanovića jer nisu želeli da izjednače ponudu Atlante. O tom potezu, pričao je Monti Meknir.

PROČITAJTE JOŠ

Novi generalni menadžer Sakramenta govorio je za Adrijana Vojnarovskog o prvim danima u klubu, u kom je prethodno na funkciji bio Vlade Divac.

Na pitanje da li je Bogdanović najvažnija i najveća odluka do sada, potvrdno je odgovorio.

„Jeste, verovatno, a bilo je i brzo jer je draft bio tu. Sigurno je ta odluka bila najvažnija. Sagledali smo je i razmatrali više opcija između potpisa i trejda, hteli smo i da ga zadržimo i merili smo ponudu s kojom smo se suočili iz Atlante. Kad smo videli ponudu, seli smo, imali smo malo više od 48 sati da odlučimo i hteli smo da stavimo sve faktore na sto i prođemo kroz njih. I nijednom nije u obzir uzimamo ništa drugo osim onoga što može da bude najbolje za tim. Teška odluka, na kraju nismo izjednačili ponudu ali je bilo stresno i verovatno najzanimljivija koju sam imao, uzevši u obzir sve komponente, vreme, sastanke, sve“.

Kingsi su čekali Tajrisa Halibartona, ali nisu mislili da će on pasti do 12. mesta na draftu. S obzirom na to da su bili spremni da ga odmah ubace u postavu, puštanje Bogdanovića više nije bilo toliki problem, imajući u vidu ponudu Hoksa od 72 miliona.

„Tek što smo prošli kroz draft i bili smo iznenađeni i uzbuđeni što smo dobili Tajrisa Halibartona i to nam je dalo taj dodatni stimulans jer smo rekli ‘hej, imamo ovog momka koji stiže, on je jedinica i dvojka, stvarno smo spremni da ga pustimo u roster od 12 igrača’, i sve te stvari su imale uticaja. Mnogo je odluka koje ćemo doneti i Bogdanović je bio prva i jedina od najvećih ali na kraju sam iz Hjustona sam došao verujući da nastaviš da odlučuješ kako misliš da je najbolje i stvari će se posložiti“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar