Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su težak debakl u Evroligi, Zenit je bio nemilosrdan sa 98:69, pa je ovaj poraz 4. najgori za klub u 21. veku.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nešto više od četiri godine, Crvena zvezda je izgubila od Himkija sa čak 38 poena razlike, pri 91:53, kada su u timu bili Tejić, Rebić, Simanić, Gudurić, Mekel, Tompson, Nastić, Cirbes, Miler…

Bilo je to u mandatu Dejana Radonjića, na početku sezone koja je rezultirala ulaskom u četvrtfinale, ali je početak bio turbulentan zbog promašenih pojačanja i tek se tokom sezone korigovao i iskristalisao igrački kadar.

U 2018. godini, Barselona je bila bolja sa 88:54, a tada su u Zvezdi igrali Bjelica, Ročesti, Lesor, Feldin, Enis, Janković, Omić…

Bila je ovo sezona mladog trenera Dušana Alimpijevića, koji je beležio i neke zapažene momente u Evroligi poput pobede nad Realom u Madridu, ali ovaj meč ostaje mrlja istorije kluba.

Godinu dana pre toga, 2017, Real je naneo debakl Zvezdi sa 98:68, u prvom poluvremenu je kraljevski klub ubacio čak 63 poena!

I ovaj meč je igran u mandatu Dejana Radonjića, sa druge strane je bio Luka Dončić, a valja napomenuti ipak i da je ovo bila dobra Zvezdina sezona, jer je klub u ovom trenutku imao 14-11.

Na kraju te sezone, crveno-belima je malo sreće nedostajalo da uđu u plej-of, delili su osmo mesto sa Darušafakom sa 16-14, ali su Turci otišli dalje zbog boljeg međusobnog učinka.

Ovaj put, situacija je alarmantna, jer je Zvezda pretposlednja sa 5-11, gori je samo Himki sa 2-13.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare