Nejt Mekmilan Atlanta trener
Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Avelar)

NBA liga je saopštila da je Nejt Mekmilan najbolji trener u Istočnoj konferenciji ovog marta, dok je na Zapadu bio ispred ostalih bio strateg Finiks Sansa Monti Vilijams.

Trener Atlante, za koju nastupa naš Bogdan Bogdanović, doveo je tim do skora od 9 pobeda i četiri poraza, dok je šef stručnog štaba Finiksa odveo Sanse do 11 trijumfa i tri poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo je da je Mekmilan tokom sjajnog samostalnog početka u Atlanti postao prvi trener još od sezone 2003/04 koji je ostvario osam pobeda u isto toliko utakmica od preuzimanja ekipe. Atlanta je prvi put uspela da veže i pet pobeda u gostima od sezone 2004/2005.

U užoj konkurenciji su još bili i trener Denvera Majkl Meloun, strateg Portalnda Teri Stots, te šef stručnog štaba Sakramenta Luk Volton.

Na Istoku je malo nedostajalo da Džejms Borego, trener Šarlota, Stiv Neš koji vodi Brulin ili Dok Riversa sa klupe Filadelfije dođu do ovog priznanja.

Proglašene su i najbolje novajlije u martu, pa je tu nagradu na Zapadu poneo Entoni Edvards iz Minesota Timbervulvsa, dok je Lamelo Bol iz Šarlota bio najbolji na Istoku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar