Bogdan Bogdanović na meču Atlanta - Finiks Sans, šutira za tri poena
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri)

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlanta Hoksa, proanalizirao je ko bi od srpskih igrača mogao da se snađe u NBA ligi.

On već ima iskustva u najjačoj ligi na svetu i posle tri sezone u Sakramento Kingsima, prešao je u Atlantu jesenas.

PROČITAJTE JOŠ:

U najjaču ligu na svetu je otišao i Aleksej Pokuševski, koji se odlično snašao u dresu Oklahoma Siti Tandera gde ima 8,2 poena i 4,7 skokova po meču.

Bek Atlante nije stigao da se bliže upozna sa Pokuševskim, ali veruje da ima još prostora da bude „bezobrazniji“.

„Videli smo se onako na utakmici. Ne poznajemo se, videli smo se na meču, nema vremena za pametovanje i savete ali pozdravili smo se. Igra lepo, mislim da bi trebalo da bude još bezobrazniji. Mislimo da je sve oko tima mi koji dolazimo iz Evrope. A ovde je sve individualnije, posebno u ekipama u procesu reizgradnje. Pokazao je talenat, sad će oni da rade na njemu i treba da iskoristi sve što mu nude. Da bude posvećen tome. Deluje jednostavno, ali teško je i mislim da ima potencijal da se izbori sa tim“, rekao je Bogdanović.

On će sa Atlantom igrati protiv Njujork Niksa u plej-ofu, od kog je Oklahoma za sada daleko. U plej-ofu će, kao deo Adidas porodice, Bogdanović probati da napravi korak dalje u NBA karijeri, jer mu je to prvo učešće u doigravanju.

A prvu utakmicu u karijeri, u najjačoj ligi na svetu uskoro očekuje od još trojice Srba.

„Gledao sam Petruševa, on deluje kao neko ko bi mogao da igra na NBA nivou i Milutinova. Priča od pre neko leto, treba da proba, da proba, ali… Dođemo u reprezentaciji do te teme“, kaže Bogdan.

Milutinov za sada igra u CSKA i jedan je od najboljih evropskih centara, a Vasilije Micić je u Efesu gde briljira i sledeći logičan korak je Amerika.

„Za Vasu… Vasa meni više nije mlad, nije ni Milutinov, ali deluje mlađe. Za Micića mislim da je fizički već spreman. Najveća razlika je što se igra više utakmica i nema loših ekipa. Dešava se da izgubiš od… Nama je bila bitna utakmica, a izgubili smo recimo od Detroita. Svi timovi su stvarno dobri, spremaju se i rade dobro. Niko ne želi da izgubi i neke se stvari ne poklope i kreneš tim tokom. Savet neki, ne znam jednostavno Micić ima igrački kvalitet, samo da bude spreman i zdrav, da radi na telu, da se što pre oporavlja posle utakmica. To je meni najveći problem bio prve i druge godine“, objasnio je Bogdanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar