Nikola Jokić Denver Šarlot highlights
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Carlson)

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić potvrdili su sjajnu formu u završnici sezone NBA lige, uoči plej-ofa koji je obezbeđen.

PROČITAJTE JOŠ

Atlanta je prvo nadigrala Orlando sa 116:93, a najefikasniji akter meča bio je Bogdan Bogdanović, za samo 26 minuta na parketu ubacio je 27 poena, uz 9/12 iz igre. Nije se raspucavao trojkaški, ali je imao dobar procenat sa 4/7 sa distance, tome je dodao tri skoka i pet asistencija.

Ukrao je dve lopte i imao samo jednu izgubljenu, a Trej Jang pratio ga je sa 18 poena, Kapelin doprinos su 14 skokova i 14 poena.

Nije bilo potrebe da se troše lideri Hoksa protiv inferiornog Orlanda, svi lideri su imali uravnoteženu minutažu, postavljalo se pitanje samo sa kojom će se razlikom meč završiti.

Atlanta je tako bez prevelike potrošnje zadržala pol poziciju u borbi za četvrto mesto, iako prete Niksi, sa jednom utakmicom i pobedom manje.

Što se Denvera tiče, i ovde je rival bio autsajder, ekipa Minesote, koja je pala sa 114:103, uz 31 poen i 14 skokova Jokića.

Bilo je dileme da li će Jokić igrati ili će konačno iskoristiti priliku da odmori, ali je ipak MVP trka presudila.

Nikola je klasu potvrdio uz 14/21 iz igre, dodao je još četiri asistencije, ukradenu loptu i blokadu, dve lopte je izgubio.

Zanimljivo je da je na ovom meču šansu dobio Vlatko Čančar, koji je došao do 14 poena i tri skoka za 18 minuta, istakao se i Mekgi sa 12 poena i 13 skokova, Gordon i Hauard postigli su po 15 poena.

Šesti dvocifreni igrač Denvera bio je Rivers, strelac 12 poena, Fakundo Kampaco se zadovoljio sa devet asistencija uz šest poena.

Bila je ovo prilika za malo eksperimentisanje koje Minesota nije mogla da rezultatski ugrozi, pa su upareni Džaval Mekgi i Jokić, Maloun je posle meča rekao da mu se dopalo kako je to ispalo.

Biće zanimljiva naredna utakmica za Portland, koji će igrati protiv Denvera i „visi“ im šesto mesto za izbegavanje plej-ina. Šesto mesto „jure“ Lejkersi, koji su izgubili mnogo utakmica bez Lebrona i Dejvisa, pa će završnica biti napeta zbog formiranja parova plej-ofa i plej-ina.

Takođe, i Denver je samo na pobedu od Klipersa, pa i dalje ima opciju da preuzme treće mesto. Za sada, svi ispod četvrte pozicije Zapada su bez ozvaničenog mesta u plej-ofu – Dalas, Portland, Lejkersi, a Memfis, Golden Stejt i Sparsi su pred plej-inom.

Na Istoku, situacija je jasnija, Atlanta ne može do trećeg mesta, ali sve je u rukama Hoksa ispred Niksa i Majamija, koji vrebaju sa po pobedom i utakmicom manje.

Portland je izgubio od Sansa iako je Lilard ubacio 41 poen, a Majamiju je Nemanja Bjelica opet proveo ceo meč na klupi, Batler je vodio do trijumfa nad Siksersima uz 21 poen, Adebajo je dodao 18 uz 12 skokova.

Embid je za 25 minuta ostao na skromnih šest poena uz dva skoka i asistenciju.

NBA, rezultati:

Šarlot – LA Klipers 90:113

Indijana – Milvoki 133:142

Atlanta – Orlando 116:93

Majami – Filadelfija 106:94

Njujork – San Antonio 102:98

Čikago – Toronto 114:102

Memfis – Sakramento 116:110

Minesota – Denver 103:114

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar