Mnogo snalažljivosti u tako mladim rukama

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije su u utorak od 10.45 imali zakazan meč četvrtfinala Mundobasketa sa Litvanijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ su imali posla sa neporaženim litvanskim timom koji je na prvenstvu šutirao neverovatno dobro za tri kada je trebalo.

Isti taj tim je počeo da se odlepljuje i protiv Srbije sa 4/4 za tri u prvoj četvrtini, a u momentu kada je delovalo da će imati šansu da odu na sedam ili osam poena viška, pojavio se Nikola Jović niotkuda.

Petrušev je u uglu dobio težak šut na isteku napada, promašio je preko ruke za dva, a onda je Jović iz dodira zapržio čorbu Litvancima.

Uspeo je s mnogo osećaja da ubaci loptu u koš, ali i da iznudi faul za dodatno slobodno bacanje kojim je Srbija prišla na posed zaostatka, tri i po minuta pre kraja četvrtine. Ta deonica je završena poenom prednosti za Litvaniju 25:24.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Navijači prave ludu atmosferu pred utakmicu Srbija – Litvanija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar