Bogdan Bogdanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Jessie Alcheh

Srpski košarkaš još jednom imao briljantno veče

Košarkaši Atlante savladali su Njujork Nikse sa 117:111 u „Medison skver gardenu“, a jedan od najzaslužnijih za tu pobedu bio je Bogdan Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je stigao do 32 poena, četiri skoka i tri asistencije za 34 minuta provedenih na parketu. Iz igre je šutirao 11/20, a za tri poena 4/10, pogodio je svih šest slobodnih bacanja.

Efikasniji od Bogdanovića na susretu bio je samo Trej Jang sa 45 poena i osam asistencija (13/25 iz igre), koji je na parketu proveo i pet minuta više. Jang je nastavio da bude neprijatelj Njujorka, pa je svaki njegov kontakt sa loptom ispraćen zvižducima. Jang je bio ključni igrač kada je Atlanta u ligaškom delu stigla do petog mesta protiv Njujorka, a zatim Nikse izbacila iz plej-ofa sa 4:1.

Bogdanović je još jednom bio šest igrač, a koristio je svaku, pa i najmanju rupu u odbrani Atlante. Pogađao je trojke, ali i koristio prodore da napravi dodatni prostor.

U jednom trenutku je bacio dodavanje preko čitavog terena, u maniru Nikole Jokića, a poenima je to završio Trej Jang uz zvuk sirene u prvoj deonici.

„Bilo je kul, bio je to dobar trenutak“, rekao je Bogdanović, pa dodao da je i samog sebe malo iznenadio.

NBA rezultati

Sreda

Golden Stejt – Orlando 90:94

Atlanta – Njujork 117:111

Čikago – Milvoki 98:126

LA Klipers – Denver 115:127

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Kokoškovu i fijasku u kvalifikacijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram