Još jedan trostruki osvajač priznanja za košarkaša godine.

Od 2015. godine Košarkaški savez Srbije dodeljuje nagradu za najboljeg igrača godine, a po treći put je ove godine to zvanje poneo Bogdan Bogdanović. On je dobio ubedljivo najviše glasova (27), a prvi sledeći na listi je Nikola Jokić koji je dobio 10.

PROČITAJTE JOŠ

Kapiten Srbije je imao odličnu sezonu u dresu Atlante Hoksa, ali je još značajnije i očigledno presudno za odluku to što je doveo „orlove“ do zvanja vicešampiona sveta u Manili.

„Dobar dan svima, želim vam srećnu Novu godinu i božićne praznike da ih provede u zdravlju i veselju sa porodicama. Neću biti tu da prisustvujem događaju, ali žeim da se zahvalim Savezu i sportskim novinarima koji su glasali za mene za najbolejg igrača ove godine. Izuzetna je čast i privilegija, tu je moja sestra da izvrši ostale zadatke primanja nagrade. Pozdravljam vas i družimo se sledećeg leta“, poručio je Bogdanović.

Bogdanović je prethodnu ovu nagradu podigao 2017, a onda i 2019. godine. Postao je drugi igrač u istoriji koji je došao tri puta do ovog zvanja, a uz njega je u tome uspeo još i Nikola Jokić.

Kapiten Srbije je na Mundobasketu prosečno postizao 19,1 poen uz 3,3 skoka i 4,6 asistencija po susretu. Uz to je imao čak pet od osam mečeva završio sa šutem iznad 50 odsto.

Na krilima tog uspeha sjajno igra i u aktuelnoj sezoni, pa je trenutno prvi favorit za osvajanje nagrade za najboljeg šestog igrača NBA lige.

BONUS VIDEO Sjajan duel Bogdanovića i Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare