Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 124:73 i naneli im najteži i jedan od najbolnijih poraza u istoriji kluba iz Kalifornije.

I to baš u sezoni kada se očekivalo da će Klipersi imati sve šanse za napad na veliko finale NBA lige. Maveriksi su već do poluvremena rešili pitanje pobednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Baš tokom prva 24 minuta daleko bolje su šutirali iz igre i dok je Luka Dončić pogađao sa poludistance, Džoš Ričardson je „tukao“ spolja i već posle prve četvrtine je prednost bila 23 poena.

Dalas je u istom ritmu nastavio i u drugoj četvrtini. Klipersi nisu mogli da pariraju, povređen im je Kavaj Lenard posle sudara sa Seržom Ibakom, pa je Pol Džordž na krilu morao da „vuče“ sam.

Istini za volju, ni Dalasu nije igrao Kristaps Porzingis, dok je Boban Marjanović dobio šansu u nastavku, pa je sa četiri poena i pet skokova za deset minuta doprineo šou programu svog sadašnjeg i totalnom raspadu nekadašnjeg tima.

Najefikasniji je kod pobednika bio Dončić kome su minuti limitirani na 26, pa je stao na 24 poena (8/18 iz igre), devet skokova i osam asistencija.. Ričardson je ubacio 21 poen (4/8 trojke) dok je treći strelac tima bio Tim Hardavej Džunior sa 18 poena.

Na drugoj strani je Pol Džordž imao 15 poena (4/13 iz igre, 0/6 trojke), dok je Serž Ibaka ubacio 13 poena i uhvatio devet lopti u skoku.

Ironija je što su Klipersi jedino vođstvo imali posle prvog šuta na meču koji je sa sedam metara pogodio Džordž. Nakon toga Dončić i Ričardson preokreću, nadovezuje se Dvajt Pauel zakucavanjem za 7:2.

Od tog trenutka sve je krenulo nizbrdo. Džordž je izgubio loptu, Luk Kenard i Nikolas Batum su promašili trojke, a Ričardson je sa pet vezanih poena na tri i po minuta pred kraj prvog perioda doneo prednost svom timu 25:5.

Već tada je bilo jasno šta sledi jer nije delovalo kao da Klipersi imaju snage za povratak. Do poluvremena su gubili 77:27, odnosno 50 razlike, što je najgori rezultat od 1954/1955 od kada se meri vreme napada.

Nakratko su nagovestili da bi mogli bar da ublaže poraz tokom treće četvrtine serijom 11:0, ali je to bio jalov posao, pa su Maveriksi u poslednjih petnaestak minuta samo završili ono što su započeli tokom prva 24 minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar