Boban Marjanović
Boban Marjanović; Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Strasen)

Boban Marjanović uspeva da iskoristi koliko god minuta da dobije. Iako ima epizodnu ulogu u ovom sastavu Dalasa, ipak i te kako zna da odigra nekoliko sjajnih minuta, kao u trijumfu nad Minesotom sa 114:102.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar nastavlja da igra odlično u odnosu na broj minuta koje ima. I dok bi se mnogi predali nakon dva ili tri susreta bez minuta sa Bobijem to nikako nije slučaj.

Nastavio je da radi naporno i tako sebi obezbedio sedam minuta protiv Minesote. I to mu je bilo dovoljno da upiše čak 10 poena uz dva skoka, šutirao je iz igre polovično (4/8), a imao je i jednu izgubljenu loptu.

Marjanović je stalno dobijao udarce, pa je morao da prigovara arbitrima zbog takvog tretmana. U jednom trenutku je čak otvoreno pokazao da nema šanse da to nije bio faul, a dobio je i tri slobodna bacanja od kojih je dva iskoristio.

Dirk Novick, legenda Dalas Maveriksa, oduševljeno je govorio o srpskom centru dok je on izvodio slobodna bacanja.

„On je toliko veliki, ima ogromne ruke, snažne noge, teško ga je izbaciti iz reketa. On je hodajući dabl-dabl kad dobije minute“, rekao je Novicki u prenosu.

Ovog puta je Dalas do trijumfa vodio Dželjen Bronson koji je preuzeo ulogu lidera u odsustvu Kristapa Porzingisa i Luke Dončića (ukupno devet igrača sa obe strane je propustilo meč zbog protokola u vezi sa koronavirusom). Postigao je 28 poena, a pratio ga je Finli-Smit sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija.

U redovima Minesote je očekivano najefikasniji bio Karl Entoni-Tauns sa 26 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Malik Bizli sa 22 poena, tri skoka i dve asistencije.

NBA liga

Sreda

Bruklin – Vašington odloženo

Majami – Indijana 125:96

Njujork – Detroit 106:91

Nju Orleans – Portland 111:97

Dalas – Minesota 114:102

LA Lejkers – Finiks 90:108

Standings provided by SofaScore LiveScore


BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar