Foto: Facebook/Ratko Draskovic

Ratko Drašković, nekadašnji profesionalni bokser iz Crne Gore, uradio je nešto zbog čega će biti upamćen u istoriji ne samo kao veliki šampion, već i kao veliki čovek.

Draškovieva sugrađanka Radmila Raičevič imala je velikih problema sa bubrezima, a stanje je bilo toliko loše da je jedino rešenje bila transplantacija.

Tu je na scenu stupio momak kog građani ovog crnogorskog grada znaju po razornom udarcu. Drašković nije želeo ništa da prepusti slučaju, nakon što je potvrđeno da se podudaraju, mladoj devojci je donirao bubreg, da bi potom, nakon što je presađivanje uspešno obavljeno, objavio fotografiju njih dvoje iz bolničke sobe.

PROČITAJTE JOŠ...

„Završena transplantacija. Sve je OK, hvala vam na podršsci od srca. I Radmila je dobro, znao sam da ćemo uspeti“, napisao je on na svom Fejsbuk nalogu.

Drašković je tokom života nebrojeno puta pokazao želju da pomogne tamo gde je pomoć neophodna, pa je tako 2017. godine boksovao u humanitarnom meču pod imenom „Poslednji udarac za Sofiju“ namenjenom za pomoć malenoj Sofiji Sušić, što mu je bio i poslednji meč u karijeri.

Radio je kao selektor boks reprezentacije Crne Gore, a što se tiče karijere, na amaterskom nivou je boksovao ukupno 110 mečeva, uz čak 100 pobeda, dva remija i osam poraza.

Posebno se pamte pobede na Omladinskom prvenstvu Jugoslavije 1983. godine u Peći, kada je osvojio titulu u teškoj kategoriji, potom je osvojio titulu šampiona Evrope godinu dana kasnije u finskm Tampereu, da bi u seniorskoj konkurenciji osvajao prva mesta u Italiji, Švedskoj, Mađarskoj. Ipak, „prvo mesto“ među uspesima bez konkurencije zauzima pobeda nad Željkom Mavrovićem, bokserom iz Hrvatske, kog je savladao u polufinalu Zlatne rukavice. Mavrović je inače kasnije postao profesionalni prvak Evrope.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare