Foto: AP Photo/Lynne Sladk

Strašna odbrana Bostona.

Košarkaši Bostona savladali su kao gost ekipu Majamija u petoj utakmici finala Istočne konferencije rezultatom 93:80 i poveli sa 3:2 u seriji koja se igra do četiri pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je obeležila briljantna odbrana ekipe Bostona i novo kriminalno šutersko istanje najboljeg tim ligaškog dela na Istoku.

Majami je za tri poena šutnuo nestvarno loših 7/45, što je nastavak horora koji su imali i u prethosnoj utakmoici kada su pogodili samo jedan od 15 šuteva na otvaranju susreta.

Džejlen Braun je postigao 25 poena, Džejson Tejtum je dodao 22, Al Horford je imao 16 poena, a Derik Vajt je dodao 14 za Seltikse. Bam Adebajo je postigao 18 poena i zabeležio 10 skokova za Hit. Vinsent je dodao 15, Džimi Batler 13, a Dankan Robinson 11 poena za Majami.

Braun je imao i jedno nestvarno zakucavanje kada je prosto poleteo kroz vazduh i svom silinom se stuštio na obruč što je propraćeno nevericom na klupi među saigračima.

„Mislim da su mentalni stres i napor koji smo naneli nekim timovima svojom odbranom delovali i ponekad nas vodili kroz plej-of“, rekao je trener Seltiksa Ime Udoka.

Meč u Majamiju bio je pravi rolerkoster. Domaći tim je vodio tokom prvog poluvremena, da bi poston tokom treće deonice polako preuzeo primat, a onda napravio ubitačnu seriju kojom je prelomio susret.

Od rezultata 59:58 sredinom treće za Boston serijom od 24:2 se došlo do 83:60 i tu je sve bilo gotovo.

Boston je nadigrao Majami sa 32:16 u ključnoj trećoj četvrtini, držeći Hit na 17% šuta. Na 11 razlike, Boston je opet napravio nalet novom serijom od 14:2, vezao je Braun tri trojke za dva i po minuta, pa se otišlo na +23 u mirnu luku.

Boston će imati priliku da u šestom meču na svom terenu izbori veliko finale koje nisu igrali od 2010. godine što je neverovatno za jednu od najslavnijih NBA ekipa. Od tada su bila četiri puta u finalu Istoka, uz dva poraza od Majamija i dva od Klivlenda.

BONUS VIDEO Berić Svima nam je puno srce zbog Vase Micića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar