Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nemanja Bjelica, krilni centar košarkaške reprezentacije Srbije, bio je krajnje otvoren na konferenciji za medije nakon poraza u finalu kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre od Italije 102:95.

Bjelica je nakon meča konferenciju otvorio rečima da bi „lagao kada bi rekao da ga nije sramota“:

PROČITAJTE JOŠ...

„Igrali smo kao go**a, a ako kažem da smo pokušali… Bolji tim je pobedio. Sa ovim stavom ne možemo da igramo košarku. Ne želim da pričam o pritisku, ako niste prisutni 100%, ne možete da pobedite. Šta da kažem? Mogu da se izvinim ljudima, ali šta to menja?“, zapitao se Bjelica.

Kako bi se selekcija Srbije vratila na one stare staze, Bjelica je istakao da je neophodno da bude promenjen čitav stav:

„Moramo da promenimo stav. Da nešto promenimo, naučimo… Ako ne, za pet godina ćemo nestati. Talenat, individualni potezi ne dobijaju ovakve turnire. Bolji tim je slavio, mi ćemo imati duže leto za pripremu, ali ovo je… Preuzeću odgovornost jer sam igrač sa najviše iskustva, ali ako imamo Miloša Teodosića koji igra ceo meč presing preko celog terena, nešto ne štima.

Ako ostane tako, ako nastavimo da se ponašamo ovako, ako će stav biti ovakav, imamo problem. Moramo da imamo igrače koji su svim srcem tu, ne samo fizički već i mentalno. Nije do trenera već je do igrača. Pokušao sam da budem iskren“, dodao je Bjelica.

Doskorašnji košarkaš Majami Hita je istakao da igrači koji nose dres Srbije moraju da budu primer:

„I to ne samo na terenu, jer smo mala zemlja, a večeras nismo tako izgledali. Možda je bolje što smo izgubili ako ćemo naučiti nešto. Ovo nije šala, igra za reprezentaciju nije šala. Ne zanima me da li je pritisak ili ne, reprezentacija je nešto drugo i moraš konstantno da budeš spreman maksimalno“, zaključio je Bjelica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare