Foto: AP Photo/LM Otero

Šon Bredli, nekadašnja zvezda NBA lige i jedan od najboljih blokera u istoriji najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu, ostao je paralizovan nakon saobraćajne nezgode.

PROČITAJTE JOŠ...

Bredlija je 20. januara tokom vožnje bicikla u gradu Sejnt Džordž, u ameirčkoj državi Juta, udario automobil s leđa. Iako povrede nisu bile opasne po život, kičma je pretrpela velika oštećenja, usled čega je nekada prvi bloker NBA ostao paralizovan.

On je proteklih osam nedelja proveo na rehabilitaciji, a doktori su mu, kako prenose američki mediji, poručili da ga „očekuje borba fizički znatno teža od najtežih priprema pred NBA sezonu“.

Bredli, inače visok 228 centimetara, je u NBA stigao 1993, kada su ga izabrali Filadelfija Seventisiksersi kao drugog pika na draftu, ali je najveći deo karijere proveo u dresu Dalas Maveriksa, za koje je nastupao od 1997. do 2005. godine.

Karijeru je završio kao 15. najbolji bloker u istoriji lige sa 2,119 „rampi“.

„Tužni smo zbog informaicije da je Šon doživeo nesreću. Oduvek je bio izuzetno odlučan i pokazivao borbeni duh. Želimo mu ništa manje od najboljeg u oporavku. Zauvek će biti deo porodice Maveriksa“, rekao je Mark Kjuban, prvi čovek Dalasa.

Bredli je rođen u Nemačkoj 1972. godine, pa je na internacionalnom nivou nastupao za ovu reprezentaciju, zajedno sa Dirkom Novickim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar