Foto: EPA/PAUL BUCK

Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović otkrili su ko su bili košarkaši od kojih su najviše naučili i ko im je najviše pomogao tokom prve sezone u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ...

Bogdanović je u prvi plan istakao Zeka Rendolfa, Džordža Hila, Gareta Templa i Vinsa Kartera.

„Svi oni. Svako me je naučio različitim stvarima, i drago mi je što su bili tu. Vins me je recimo naučio da nakon uzastopnih utakmica stavim led na stomak kako bi se mišići što pre oporavili.“

Bjelica, koji je karijeru započeo u Minesota Timbervulvsima, u prvi plan je stavio Tejšona Princa, Kevina Garneta i Andrea Milera:

„Bio sam srećan jer su bili tu. Došao sam u ligu sa 27 godina, malo kasnije nego što je običaj, i potrebno je vreme da se naviknete na sistem. Mnogo su mi pomogli“, rekao je Bjelica.

Marjanović je posebno istakao Tonija Parkera, Manua Đinobilija, Borisa Dijaoa, takođe Andre Milera, Dejvida Vesta i, očekivano, Tima Dankana:

„Naučili su me kako da treniram, kako da radim, kako da se predstavim drugim ljudima. Ne znam kako da objasnim to, ali pokazali su mi kako da ostanem na zemlji i budem dobra osoba.“

Jokiću su, kako priznaje, najviše pomogli Majk Miler i Džamir Nelson.

„Majk i Džamir, sjajni momci. Mislim, jedino mogu dobre stvari da pričam o njima. Pogotovo jer je Džamir tada igrao još uvek, i ponašao se kao general na terenu. Mirnoća koju nam je pružao, nikada nije šutirao previše, uvek je birao prave situacije, tako da sam naučio mnogo samo gledajući ga“, otkrio je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar