Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Krenulo je, ispočetka… Košarkaši Partizana ponovo su u trenažnom ritmu. Doduše u potpuno novim okolnostima koje diktiraju mere Vlade Srbije.

Ipak, to, kao i činjenica da su nepuna dva meseca prišla od poslednjeg timskog okupljanja, nije umanjilo elan crno-belih za radom, makar i u parku. Naprotiv.

“Nemam utisak da smo toliko bili van trenažnog procesa. Osećam se kao da smo u polovini avgusta, krenuli smo sve ispočetka, odradili prvi trening. Možda smo i boljem fizičkom stanju nego što smo očekivali. Prošlo je dva meseca, ali profa (Koprivica) ima plan kako da se vratimo i pripremimo se na sve ono što nas možda čeka”, rekao je Stefan Birčević za klupsku televiziju.

Još niko ne zna da li će se i na koji način nastaviti sezona. U momentu prekida crno-beli su bili lideri ABA lige, sa overenom pol pozicijom za plej-of, kao i s najboljim skorom u prve dve faze Evrokupa što im je garantovalo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu i eventualnim polufinalnim i finalnim serijama drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

“Svi bismo voleli da (nastavimo da) igramo. Ali mnogo je nepoznanica, na koji način će se Amerikanci vratiti, da li će se otvoriti granice, da li će biti novih izolacija… U ovom momentu smo najveći gubitnici, jer smo obezbedili čelne pozicije u oba takmičenja, izborili se za prednost domaćeg terena. Imali bismo “šestog” igrača (publiku). Ovako… Ali, sada se najmanje pitamo, ostaje nam da sačekamo, spremamo se i vidimo kako dalje”, doao je Birčević.

S obzirom na odredbe Vlade koje se odnose na građane starije od 65 godina, na prvom treningu nije bilo profesora Vladimira Koprivice zaduženog za fizičku spremu igrača. Šef stručnog štaba Andrea Trinkijeri je u Italiji, njegov pomoćni Vlado Šćepanović u Crnoj Gori, pa su trening vodili asistent Aleksandar Matović i kondicioni trener Alen Đorđević.

“Odradili smo aerobne pripreme, zagrejali se, istrači šest krugova… Biće još jedan trening popodne. Igrači imaju sitne probleme, ali to ćemo da sredino. Važno da je dobra atmosfera”, kaže Đorđević.

Novi početak usred sezone veliki e izazov ne samo za igrače, nego i za kondicione trenere.

“Stalno smo na vezi sa profesorom. Ne samo mi, nego sve ekipe se bore sa nečim s čim se sport susreće prvi put – u jednoj sezoni dva pripremna perioda. Pokušaćemo da izaćemo iz svega kao pobednici.”

Nije lako odraditi treninge uz poštovanje svih ograničenja.

“Dobili smo poropizicije koje se lakše poštuju napolju, jer je veći prostor. Biće veći izazov u samoj sali. Ali, imam dobru situaciju, jer je u dvorani šest koševa, ali i odlične trenere da sve to zajedno iznesemo”, završio je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar