Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Stefan Birčević je pre tri nedelje postao igrač Burse, a za Nova.rs govorio je o novom klubu, treneru Dušanu Alimpijeviću i propalom transferu u Hirošimu.

Krilni centar se vratio u tursku prvenstvo jer je ranije igrao za Istanbul i Banvit (tokom 2017. i 2018. godine), pa mu takmičenje nije nepoznato.

„Ja sam navikao na Tursku, pa sam na domaćem terenu“, počeo je Birčević za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je krajem decembra potpisao ugovor sa Hirošima Dragonflajsima, ali je transfer propao jer je u Japanu na snazi zabrana ulaska svim strancima u zemlju.

Birčević je sa klubom dogovorio da zbog toga krenu zasebnim putem.

„Imao sam dogovor sa japanskim klubom, ali nisu uspeli da me dovedu zbog vize i blokade koja i dalje traje. Njima je isticao rok za registraciju igrača ove sezone, tako da smo se dogovorili da raskinemo ugovor. Meni je bilo u interesu da što pre to rešim da bih otišao da igram negde.“

U Bursi ga je dočekao mladi srpski trener Alimpijević, koji je u sezoni 2017/2018 sedeo na klupi Crvene zvezde. Reprezentativac Srbije o novom strategu ima sjajno mišljenje.

„Već sam bio u kontaktu sa trenerom ranije i pre dolaska u Tursku. On je izuzetno vredan, radan – odličan trener. Pritom je mlad i ambiciozan i izvenredno radi svoj posao ovde. Meni je drago što sam došao, da ja pomognem njemu, ali i on meni. Imamo odličnu saradnju.“

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nakon 23 odigrana kola Bursa ima osam trijumfa i 15 poraza, i nalazi se na dve pobede od zone ispadanja. Ipak, planovi su bili potpuno drugačiji kada je selektiran tim.

„Neočekivano je to, pravili su tim za Evrokup, koji je trebao da napadne i plej-of ovog takmičenja. Loše su otvorili sezonu, ali dolaskom Alimpijevića se sve promenilo. Pre njegovog dolaska su imali tek tri pobede, sada je već malo bolje i stabilnije, sada je cilj da zauzmemo što bolju poziciju. Za sledeću će već biti bolji planovi.“

Od prošle sezone do dolaska u Bursu nije igrao takmičarske utakmice. U periodu dok je trenirao sa Borcem iz Čačka nisu se poklopile kockice da na kraju i zaigra za ovaj klub, ipak, to ne znači da fizički nije spreman.

„Fizički sam dobro, koliko god sam mogao sam trenirao, održavao sam formu. Brzo sam se uklopio u tim, imao sam mali problem što nisam u takmičarskom ritmu jer nisam igrao skoro godinu dana, ali već sam se dobro uklopio. Momci su me odlično primili“, rekao je srpski košarkaš koji je od dolaska u Bursu odigrao dva meča, prosečno je postizao po šest poena, uz 4,5 skokova i jednu ukradenu loptu za gotovo 18 minuta provedenih na parketu.

Za kraj je uz osmeh poručio.

„Mislim da i trener i ja zaslužujemo dobru sezonu“, završio je optimistično Birčević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar