Bili Beron Crvena zvezda
Bili Beron Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Slika sa peharom namenjenim najkorisnijem igraču finalne serije ABA lige, čak i neupućenima, precizno "meri" veličinu zasluga Bilija Berona za povratak Crvene zvezde na jadranski tron i u Evroligu.

Pehar sličnog „ranga“, za najkorisnijeg igrača, američki bek podigao je posle četvrte utakmice finalne serije Superligeiz, iz koje je Zvezda upravo posle njegovih poena sa zvukom sirene iskoračila na srpski košarkaški tron.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najboljih stranih šutera kojeg je srpska klupska košarka ikad „uvezla“ i u ovoj, ni malo lakoj sezoni, mnogo puta je na terenu znao da vrati osmeh na lica navijača kluba s Malog Kalemegdana.

Ali, zabrinuo ih je sada, po odasku kući na prunudni odmor zbog prekida sezone. Zapravo, zabrinule su ih reči njegove supruge Valori koja je na Instagramu, uz porodičnu sliku sa sinom Džejkobom i suprugom, napisala:

„Beograd nas je tretirao dobro. Nedostajaće mi, kao i sjajni prijatelji koje smo ovde stekli. Idemo na sledeće poglavlje“.

Prva reakcija dela ovdašnje javnosti naklonjene Crvenoj zvezdi, bila je žal što je protiv Makabija poslednji put uživala u Beronovom plesu (22 poena, 5-7 trojke) u crveno-belom. Druga je strah da će trener Dragan Šakota u ključne bitke na dva fronta, domaćem i jadranskom, te evroligaškom, ako ih uopšte bude bilo zbog pandemije, morati bez jednog od svojih najmoćnijih oružja.

„Valori je to napisala zato što se ona i sin neće vraćati ako se sezona nastavi“, objasnio je za Nova.rs Beron sa Floride.

On u krugu porodice iščekuje kraj ubedljivo najvećeg problema današnjice.

„Imali smo dobar i siguran put. Trenutno smo na Floridi, vreme je toplo, pa verujemo da smo ovde sigurniji“.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednjih nedelja koronavirus se žestoko potrudio da sigurnost zameni ogromnom strepnjom.

„Aktuelan situacija s virusom drugačija do svega što smo do sada videli, pa je nemoguće da se uporedi sa bilo čim. Da budem iskren, ne vidim kako će sezona da se nastavi. Sve je u rukama vlada, svaki dan u zemljama poput Italije i Španije ima preko 1.000 novih slučajeva. Važno je da se preduzmu pravi koraci kako bismo se što pre vratili našim poslovima. Ali, da bi se to desilo morate prvo da budete sigurni“.

U teoriji deluje sve lako. Virus će se zaustaviti, sezona će (možda) krenuti. Ali, Beron, koji ne krije želju da se vrati, indirektno skreće pažnju na to da se situacija neće smiriti „preko noći“. U zavisnosti od države do države, mogu da nastanu novi problemi, ili tačnije da se nastave stari, kao što su se i sukcesivno pojavili, prvo u Italiji, a onda dalje…

„Jedini problem je ako se sezona nastavi, a koronavirus i dalje bude uticao na ljude. Možda moja država tada ne dozvoli da se vratim. Postoji mnogo stvari koje trenutno ne mogu da se predvide. Košarka sada nije toliko bitna. Ako produže sezonu i neko ‘zakači’ virus u julu, možda onda ne može da dobije posao za sledeću sezonu. Veoma je čudno vreme, tako da stvarno ne znam. Na svaka 24 sata se toliko toga događa u svetu. Ne kažem da se vraćam ili ne, samo čekam da situacija bude jasna. Tada ću doneti odluku“, pokušao je Beron da smiri navijače crveno-belih, bar dok ne bude izvesno da li će se zvuk košarkaške lopte opet čuti u najvećim evropskim dvoranama.