Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: TAnjug/AP Photo/David Zalubowski)

Somborac igra kao začaran.

Proslavljeni srpski košarkaš Miroslav „Mića“ Berić dao je svoj sud po pitanju aktuelne MVP trke u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

U njoj je Nikola Jokić na prvom mestu i predvodi i Denver i NBA u više statističkih kategorija.

Uprkos tome što ima 26,3 poena, 13,6 skokova i osam asistencija po meču, ima ljudi koji i dalje misle da bi Džoel Embid trebalo da dobije prednost kao MVP.

„On (Jokić) ima bolju statistiku sad nego prošle godine kad je postao MVP. Bila bi ozbiljna pljačka da on opet ne dobije tu nagradu. Ono što on radi je više nego zadivljujuće“, rekao je Berić za Novu.

Dodao je i da je centar Nagetsa, koji je u ponedeljak na utorak upisao 76. tripl-dabl i stigao nadomak učinka Vilta Čemberlena, teško uporediv sa Viltom i bilo kim drugim.

„Jokić teško može da se poredi sa bilo kim. On je svoj i ostaće upamćen kao Nikola Jokić. Ali ako bih morao da kažem, s obzirom na njegovu poziciju, uporedio bih ga sa Divcem – i po košarkašoj inteligenciji i po pregledu igre. Divac je bio, pre dolaska Jokića u NBA, naš igrač broj jedan u toj ligi. Napravio je veliku karijeru i otvorio svim ostalim igračima vrata te lige. Iskren da budem, Jokić da je bio te godine na tom draftu na kom je bio Divac, sumnjam da bi mogao da uđe u NBA, posle dve sezone i kao igrač Mege. Zamislite samo koliko je evropskih igrača koji su mogli da naprave ozbiljnu karijeru u NBA, ali nikada nisu došli do te lige“, kazao je Berić.

BONUS VIDEO: Miroslav Berić o tome zašto je napustio Partizan i oglasio se protiv vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar