Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Centar Boston Seltiksa Enes Kanter oštro je kritikovao predsednika Kine Sija Đinpinga zbog odnosa te azijske zemlje prema Tibetu.

Turski košarkaš je ranije kritikovao i turskog predsednika Redžepa Erdogana zbog čega mu je zabranjen ulazak u tu zemlju.

PROČITAJTE JOŠ:

Kanterova borba protiv kineske vlasti traje već neko vreme, a ovoga puta nije poštedeo ni predsednika Si Đinpinga.

„Ovo je moja poruka kineskoj vladi. Čujte moj glas. Dragi okrutni diktator Si Đinping. Tibet pripada tibetanskom narodu, a ne Kini. Sramota za kinesku vladu. Kineska diktatura briše tibetanski identitet, to je apsolutno neprihvatljivo. Kineske vlasti ne poštuju osnovna ljudska prava i slobode u Tibetu. Uništavaju lokalnu kulturu koja se razvijala kroz vekove. Odvratno je. Sloboda za Tibet“, poručio je Kanter preko video snimka.

Boston je zbog izjava svog igrača već imao problema na kineskom tržištu. Kako prenose američki mediji, nova izjava je dovela do zabrane prenosa Selktiksa u Kini.

Kanterov ispad ne bi bio prvi koji je prouzrokovao sukob između Amerike i Kine. Generalni direktor Hjustona Deril Mori podržao je proteste u Hong Kongu pre dve godine, a kineske vlasti su odgovorile momentalnim prekidom svih veza sa ligom.

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar