Dušan Đorđević (Ostende) Foto: championsleague.basketball”

Usled opasnosti od širenja koronavirusa, Profesionalna liga Belgije prekinula je takmičenje i proglasila lidera Ostende za nacionalnog prvaka deveti put zaredom.

„U dogovoru sa Košarkaškim savezom Belgije, Liga je odlučila da prekine šampionat kako bi zaštila zdravlje igrača, zaposlenih u klubu i navijača. (Lider na tabeli) Ostende je progašen prvakom, dok će se podela ulaznica za evropska takmičenja u sledećoj sezoni izvršiti na osnovu trenutnog plasmana“, navedeno je u saopštenju „Profesionalne lige Belgije“.

Ostende, kome je ovo deveta uzastopna titula, posle 17 kola je imao skor 13-4, odnosno pobedu više od drugoplasiranog Monsa.

Belgijska liga je druga u muškoj košarci koja je saopštila da neće biti nastavka šampionata po završetku opasnosti od koronavirusa. Pre njih to je uradila Litvanija u kojoj je Žalgiris proglašen šampionom.

Blizu takve odluke je i Košarkaški savez Kipra pod čijom jurisdikcijom je elitni rang.

„Prateći najnovije podatke o koronavirusu i posle kontakta sa FIBA, drugim nacionalnim federacijama i našim klubovima, odlučili smo da prekinemo Prvenstvo. Što se tiče konačnog rangiranja, o tome će biti razgovora na UO federacije, kada se steknu uslovi“, obavestio javnost je KS Kipra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram