Bertomeu
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu je prisustvovao utakmici između Olimpije iz Milana i Real Madrida koja je odigrana bez prisustva publike.

 

Takva odluka je doneta zbog problema sa koronavirusom u Italiji.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo su uslovi u kojima ne bismo želeli da gledamo naše utakmice. Na nesreću, prolazimo kroz težak proces u kom pate mnoge države. Za nas je najbitnije da zaštitimo naše igrače, trenere, sudije, navijače“, rekao je Bartomeu.

On je istakao da će Evroliga uraditi sve kako bi ispratila instrukcije nadležnih organa, uz nameru da se nastavi takmičenje u najregularnijim uslovima.

„Sve dok su igrači i navijači zaštićeni, onda može da postoji naše takmičenje, s ciljem da se spreče problemi sa kalendarom i rasporedom utakmica. To nas vodi igranju mečeva bez prisustva publike…“, rekao je Bartomeu.

Stav Evrolige, koja organizuje i Evrokup, upoznali su i čelnici Virtusa, kome je pretilo izbacivanje iz drugog po značaju takmičenja ukoliko ne ode na utakmicu u Tursku protiv Darušafake.

To nije bilo moguće jer je Turska ukinula letove iz Italije, pa je kompromisno rešenje da se utakmica odigra u Beogradu, u četvrtak od 18.00.