Stefan Marković, Miloš Teodosić i Džulijan Gembl Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Odloženi meč poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa između Darušafake i Virtusa koji je bio planiran za 4. mart u Istanbulu, kako Nova.rs saznaje trebalo bi da se odigra u Begradu u četvrtak u 18 časova.

autor: Đorđe Matić

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, Vlada Turske odlučila je da ukine letove iz Italije i da ne dozvoli ulazak u državu svima koji su u poslednjih 15 dana bili na Apeninima, što je uslovilo odlaganje meča u Istanbulu.

Kao rezervna opcija pominjano je nekoliko gradova, ali s obzirom na to da je Beograd relativno blizu Bolonje u Istanbula, srpska prestonica je od početka slovila za najrealnijeg domaćina i na kraju je postignut dogovor Evrolige i Beograda koji je spreman da ugosti dva tima, odnosno obezbeđena je dvorana, hotelski smeštaj za timove, sudije i prevoz. Ostalo je još da Ministarstvo zdravlja Srbije da saglasnost.

„Po algoritmima koji su na snazi, svi koji dolaze iz područja gde postoje registrovani slučajevi virusa, bivaju podvrgnuti nadzoru na graničnom prelazu i u skladu s tim se dalje postupa. Pretpostavljam da ti klubovi imaju svoje lekare, a igrači svaki dan treniraju pod njihovim nadzorom!“ kažu u resornom ministarstvu Vlade Srbije.